Bedřich Štiess
Text dotazu
Hledam bibliografii sklarskeho historika Bedricha Stiesse (1907-1988). Zatim jsem nasla dve od Miloslava Belohlavka v Minulosti Zapadoceskeho kraje 5/1967 a 14/1978. Rada bych vedela, zda se da najit i jina bibliografie, ktera byla napr. sepsana po smrti B.Stiesse ci existuje-li jiz vypracovana reserse v knihovne
Odpověď
Bibliografie
BĚLOHLÁVEK, Miloslav. 60 let Bedřicha Štiesse. In Minulostí Západočeského kraje. Sv. 5. Plzeň : Západočeské nakladatelství, 1962, s. 271-274.
BĚLOHLÁVEK, Miloslav. Sedmdesát let Bedřicha Štiesse : soupis prací B. Štiesse od roku 1966. In Minulostí Západočeského kraje. sv.  14. Plzeň : Západočeské nakladatelství, 1978, s. 162-163.
MERGL, Jan. Bedřich Štiess osmdesátiletý; Doplněk k soupisu prací Bedřicha Štiesse (1982-1986). In Minulostí Západočeského kraje. Sv. 23. Plzeň : Západočeské nakladatelství, 1987, s. 233-234.
Bedřich ŠTIESS – o něm
BYSTRICKÝ, Vladimír. Odešel Bedřich Štiess. Archivní časopis. 1989, roč. 39, č. 1, s. 61.
MARTINOVSKÝ, Ivan. In memoriam Bedřicha Štiesse. In Minulostí Západočeského kraje. Sv. 24. Plzeň : Západočeské nakladatelství 1988, s. 256.
PTÁČNÍK, František. Bedřich Štiess. Plzeňský deník. 1999, roč. 8, č. 16 (20.1.1999), s. 14.
BĚLOHLÁVEK, Miloslav. Sedmdesát pět let Bedřicha Štiesse. In Minulostí Západočeského kraje. Sv. 18. Plzeň : Západočeské nakladatelství, 1982, s. 279.
Bedřich ŠTIESS – dílo
ŠTIESS, Bedřich. Z historie míšovské sklárny. In Minulostí Západočeského kraje. Sv. 18. Plzeň : Západočeské nakladatelství, 1982, s. 143-148.
ŠTIESS, Bedřich. Poznámky k práci Hermanna Wagnera, Die Aufschreibungen des Franz Poschinger (1963-1701) vom Glashűttengut Frauenau [Glashistorische Forschungshefte 2. Sauerlach : 1985. 148 s.]. In Minulostí Západočeského  kraje. Sv. 22 Plzeň : Západočeské nakladatelství 1986, s. 195-197.
ŠTIESS, Bedřich. Hans-Joachim Häupler, Das Drama von Ludwigsthal, Wie die Glasherren Abele und Hafenbrädl um ihr Vermögen kamen [Glashistorische Forschunghefte 1. Sauerlach : 1982, 121 s.] In Minulostí Západočeského  kraje. Sv. 18. Plzeň : Západočeské nakladatelství 1982, s. 289.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
01.06.2009 15:47
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu