Bazální stimulace
Text dotazu
Dobrý den, jedná se literaturu k tématu bakalářské
práce ---- BAZÁLNÍ STIMULACE V OŠETŘOVATELSKÉ PRAXI
zaměření na historii, poslání, druhy bazální stimulace. Využití bazální
stimulace v domově seniorů a nemocničním prostředí intenzivní péče.
Odpověď
Dobrý den,
k dané problematice existuje řada pramenů, uvádíme některé z nich vyhledané prostřednictvím elektronického katalogu Národní knihovny ČR(http://aleph.nkp.cz/cze/nkc) :
FRIEDLOVÁ, Karolína. Bazální stimulace [elektronický zdroj]. Opava: Slezská univerzita, Fakulta veřejných politik, 2010.1 CD-ROM : barev. ; 12 cm. ISBN 978-80-7248-575-8.
* ošetřovatelská péče * bazální stimulace * učebnice vysokých škol * CD-ROM
FRIEDLOVÁ, Karolína. Bazální stimulace v základní ošetřovatelské péči. Praha: Grada, 2007. 168 s. : il. ; 21 cm. (Sestra). ISBN 978-80-247-1314-4.
Cesta k humánnímu ošetřovatelství: historicky II. národní konference bazální stimulace s mezinárodní účastí: sborník příspěvků. Frýdek-Místek : Institut Bazální stimulace, 2007. 88 s. : il., portréty ; 21 cm. ISBN 978-80-254-0757-8.
* ošetřovatelská péče * bazální stimulace * sborníky konferencí
FRIEDLOVÁ, Karolína. Bazální stimulace pro učitele předmětu ošetřovatelství I. Frýdek-Místek : Institut Bazální stimulace, 2005. 50, 50 s.: il. ; 30 cm. ISBN 80-239-6132-2 (brož.) Obsahuje též: Bazální stimulace pro učitele předmětu ošetřovatelství II.
Kapitoly v publikacích (další je možné případně dohledat v elektronickém katalogu NK ČR zadáním spojení bazální stimulace do vyhledávacího pole Slova z obsahu):
Ošetřovatelské postupy v péči o nemocné I: obecná část / Renata Vytejčková [et al.]. Praha: Grada, 2011. 228 s., 24 s. barev. obr. příl. : il. ; 24 cm. (Sestra). ISBN 978-80-247-3419-4.
ROZSYPALOVÁ, Marie a kol. Ošetřovatelství II: pro 2. ročník středních zdravotnických škol. Praha: Informatorium, 2010. 252 s. : il. ; 21 cm. ISBN 978-80-7333-076-7.
KAPOUNOVÁ, Gabriela. Ošetřovatelství v intenzivní péči. Praha: Grada, 2007. 350 s., [16] s. barev. obr. příl. : il. (některé barev.) ; 24 cm. (Sestra). ISBN 978-80-247-1830-9.
MALÍKOVÁ, Eva. Péče o seniory v pobytových sociálních [sic] zařízeních. Praha: Grada, 2011. 328 s.; 24 cm. (Sestra). ISBN
Pečovatelská služba v České republice / kolektiv autorů: Lucie Bicková [et al.]. Tábor: Asociace poskytovatelů sociálních služeb České republiky, 2010.u432 s.: il. ; 22 cm. ISBN 978-80-904668-0-7.
PAVLÍKOVÁ, Pavla. Podklady pro praktická cvičení v ošetřovatelských postupech. Praha: Karolinum, 2010. 166 s. ; 21 cm. (Učební texty Univerzity Karlovy v Praze). ISBN 978-80-246-1835-7.
Dále příspěvek ve sborníku z databáze ANL - Články v českých časopisech, novinách a sbornících (http://aleph.nkp.cz/cze/anl ):
FRIEDLOVÁ, Karolína. Implementace konceptu bazální stimulace do ošetřovatelské péče v České republice. In: Cesta k profesionálnímu ošetřovatelství: sborník příspěvků 1. Slezské konference ošetřovatelství s mezinárodní účastí; [odpovědný redaktor Alexandra Archalousová]. Opava: Slezská univerzita, 2006. ISBN 80-7248-388-9 s. 23-26.
* bazální stimulace * hybnost * komunikace (sdělování) * ošetřovatelská péče * ošetřovatelství
Z odborných zdrojů, které bychom Vám doporučovali k dalšímu vyhledávání, se jedná zejména o článkovou bibliografickou databázi Bibliographia Medica Čechoslovaca Národní lékařské knihovny (http://www.medvik.cz/bmc/ ) a pak také odborné zahraniční placené zdroje, jako např. databáze MEDLINE, které rovněž zpřístupňuje Národní lékařská knihovna svým registrovaným uživatelům (http://rx4jt8nl5k.search.serialssolutions.com/ ).
Užitečným zdrojem by pro Vás mohla být také volně dostupná databáze PubMed (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/ ), která výběrově obsahuje i odkazy na plné texty.
Odkazy na další literaturu k tématu naleznete také na stránkách Institutu bazální stimulace -
https://www.bazalni-stimulace.cz/nabidka/literatura/
.
Obor
Lékařství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
01.02.2012 10:13
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu