Baťkovo nám. dříve
Text dotazu
prosím o informaci, jak se jmenovalo Baťkovo náměstí před r. 1989 (jednu dobu určitě Legerovo)
děkuji a přeji hezký den,
Odpověď
Dobrý den,
Baťkovo náměstí se od roku 1923 jmenovalo Legerovo, od r. 1940 Baťkovo, od r. 1955 dr. Šmerala a od r. 1990 opět Baťkovo.
Použité zdroje
DEJMEK, Bohumír. Historie a současnost Hradce Králové ve jménech ulic. 1. vyd. Hradec Králové: Gaudeamus, 1993. 186 s.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
Hradec Králové
Knihovna
Knihovna města Hradce Králové
Datum zadání dotazu
27.11.2015 14:48
Jakub Baťka píše:
Pondělí 02.01.2023 15:42
Dobrý den, zajímalo by mě po kom, respektive kdo byl ten Baťka po kterém se náměstí jmenuje? Jelikož má stejné příjmení, tak by mě to velice zajímalo.
Děkuji
PSK - admin píše:
Úterý 03.01.2023 18:38
Dobrý den,
pokud máte na mysli náměstí v Hradci Králové:
náměstí je pojmenované po MUDr. Leopoldu Baťkovi. Podrobnější informace o něm naleznete v databázi regionálních osobností. https://kmhk.tritius.cz/aut[…]4&si=1&ticketId=-14
Můžeme Vám doporučit i knihu o názvech ulic a náměstí v Hradci Králové od Bohumíra Dejmka. DEJMEK, Bohumír. Historie a současnost Hradce Králové ve jménech ulic. 1. vyd. Hradec Králové: Gaudeamus, 1993. 186 s.
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu