básnička o myšce
Text dotazu
Prosím o zaslání celého textu básničky.
Znám pouze první sloky:
Byla jedna myška malá,
tuze ráda malovala.
Vzala papír, vzala tužku,
nakreslila velkou hrušku.
Vedle hrušky kousek sýra
a ten sýr byl samá díra.
Pak si ořezala špičku,
nakreslila jitrničku...
Pokračuje to dál, ale bohužel nevím, jak.
Pomozte mi, abych mohla vnučky něco hezkého naučit.
Odpověď
Dobrý den,
básniček o malé myšce je víc. Tu, která napadla vás, jsme v žádné knížce nenašli. Byla by to náhoda, kdybychom na ni někde přišli. Knihy podle jednotlivých básní/ veršů nerozepisujeme. Ani Městská knihovna v Praze, kde budují katalog podle začínajícího textu básní, nám neporadila. Povedlo se nám Vámi hledanou básničku najít ale na internetu; jen nevíme, jestli je celá nebo je to jen její část; v každém případě je o kousek delší, než uvádíte Vy.
Byla jedna myška malá,
tuze ráda malovala.
Vzala papír, vzala tužku,
nakreslila velkou hrušku.
Vedle hrušky kousek sýra
a ten sýr byl samá díra.
Pak si zastrouhala špičku,
nakreslila jitrničku.
Jitrnička a dvě housky,
naježila pyšně fousky.
Další básnička o malé myšce, např.:
Byla jedna myška malá, tuze ráda cestovala.
Vzala kufr, vzala tašku a odjela na Aljašku.
Na Aljašce, tam je zima, ale myšce bylo príma.
Viděla tam medvěda, co má dupku dohněda.
(Pozn.: "dupka" znamená v Ostravě "zadeček")
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.06.2014 09:51
Anna Horová píše:
Úterý 07.11.2017 11:56
Zdravím,také tu básničku hledám.Četla jsem ji jako dítě budď v časopise Ohniček, nebo Mateřídouška a byla i s kresbami.Vím jen ,že tam dál bylo................jitrničku a dvě housky ,naježila pyšně fousky.To dovedou myšky všecky, já chci kreslit umělecky.Nakreslila nos a uši, hle,jak to té kočce sluší ................a dál už to také nevím..
Švajdová Paulína píše:
Neděle 18.11.2018 20:00
Není to celé, taky hledám, ale díky vám jsem dala zase kousek...
...naježila pyšně fousky,
hruška, sýr a jitrnice
umím .
toho ještě více.
......nu a teď dál je něco jako - uši, fousky, očka...pozor myško je to kočka. gumu vzala myška malá gumovala, gumovala...nejdřív oči, potom očka, už tu není žádná kočka ... ????
Třeba si někdo vzpomene přesněji. Taky bych ji ráda měla celou. Paulína
Švajdová Paulína píše:
Pondělí 19.11.2018 19:59
HURÁ NAŠLA JSEM:
Myška malíř
Byla jedna myška malá, tuze ráda malovala,vzala papír, vzala tužku, nakreslila velkou hrušku, vedle hrušky kousek sýra a ten sýr byl samá díra,
pak si ořezala špičku, nakreslila jitrničku, jitrničku a dvě housky, naježila pyšně fousky. Hruška, houska, jitrnice, umím přece mnohem více, sýr nakreslí myšky všecky, já chci kreslit umělecky. Co to bude? Na mou duši, to je tlama, to jsou uši, to jsou tlapky, to jsou očka, uteč myško, je to kočka! Koukejme se myško malá, cení zuby, brousí drápy, těší se, že myšku lapí, už jen vlásek ke skoku má, honem myško, kde je guma? Popadla ji myška malá, gumovala, gumovala, nejdřív ouška, potom očka, a kde je ta strašná kočka!!!
PSK - admin píše:
Úterý 20.11.2018 08:38
gratulujeme k úspěšnému hledání :)
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu