Báseň Plumlov a Kytara
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, v jakých sbírkách najdu báseň Plumlov od P. Bezruče a báseň Kytara od J. Kvapila. Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobry den,
basen Kytara je ze sbirky
KVAPIL, Jaroslav: Padajici hvezdy: basne. Praha: nakl.vlast., 1889.
KVAPIL, Jaroslav: Padajici hvezdy: Basne: 1888. Praha: J. Otto, 1897.
Basen Plumlov je ze sbirky Slezske pisne. Sbirka byla vydana mnohokrat v ruznych upravach a vydani, nazev Plumlov je pro dve basne (Plumlov I a Plumlov II).
Napr. v:
BEZRUC, Petr: Slezske pisne. Brno: Doplnek, 2003.
Dodavame, ze obe sbirky dnes najdete v elektronicke podobe v Ceske elektronicke knihovne: http://www.ceska-poezie.cz/cek/ .
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
03.12.2007 14:19
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu