báseň od Vl. Majakovského
Text dotazu
Dobrý večer, prosím hledám báseň od Vl. Majakovského a nevím žádné jiné pomocné informace. Zněla asi takto :
"Fičelo z října jako vždy, jak fičívá v kapitalismu. Fičely auta i tramvaje, hady kolejí se prohryzaly z mlh. Pod mostem Něva, po Něvě plují námořníci z F... pušky přes zuby slabikují, co ještě .... hledá tu?
Po dobrém složte zbraň, vždyť na nás krátcí jste! K paláci ze všech stran jdou rudí gardisté. a v Smolném přemýšleje o bitvách o vojsku, Lenin maskovaný chodí krokem, zatím co před mapou soudruh ...., praporky posunuje, útok za útokem."
je tu už moc dlouho, rok 1977, nebo o něco později, co byla otištěná v tehdejším časopise Televize.
Odpověď
Dobrý den,
jedná se o delší Majakovského báseň Správná věc!, která byla i několikrát vydána knižně v českém překladu Jiřího Taufera (v r. 1947 vydavatelstvím Svoboda, v r. 1967 vydavatelstvím Dilia a v r. 1972 vydavatelstvím Mladá fronta).
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
30.05.2013 13:20
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu