Báseň o věrozvěstech
Text dotazu
Existuje nějaká báseň (balada apod.) z nedávné nebo současné doby (1800-současnost), která by oslavovala věrozvěsty nebo alespoň je zmiňovala. Možná i Velehrad.
Odpověď
Dobry den,
nasli jsme nekolik basni, kde se zminuje Velehrad nebo Cyril a Metodej,  na ukazku posilame dve z nich, viz pril.
Cerpali jsme z databaze Ceska elektronicka knihovna. Plnotextova databaze ceske poezie 19. a pocatku 20. stoleti. Praha: Ustav pro ceskou literaturu AV CR.
KYSELY, Frantisek. Akkordy. Basne. Praha: Cyrillo-Metodejska knihtiskarna a nakladatelstvi V. Kotrba, 1903.
NECAS, Jan Evangelista. Ovzdusi naseho Radhoste. Frenstat pod Radhostem:
Pohorska jednota Radhost, 1901.
Dalsi basne je mozno hledat ve zminene databazi http://www.ceska-poezie.cz/cek/.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
04.07.2008 10:13
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu