Báseň O korunu
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych znát autora básně, která se
prý jmenuje O korunu.
Děkuji a přeji pěkný den.
Odpověď
Dobrý den,
autorem básně "O korunu" je významný český básník, dramatik a překladatel Jaroslav Vrchlický (vl. jménem Emil Frída, 17.2.1853-9.9.1912). Báseň je součástí sbírky: VRCHLICKÝ, Jaroslav. Epické básně. 1. vyd. Praha: Melantrich, 1949. 473, [5] s. Vrchlický, Jaroslav: Básnické dílo; Sv. 12.
Kniha je pro registrované uživatele dostupná v NK ČR (bibligrafický záznam a možnost objednání v online katalogu NKC na adrese http://aleph.nkp.cz/F , v Souborném katalogu SKC na téže adrese zjistíte její dostupnost v dalších českých knihovnách.
Více informací o Jaroslavu Vrchlickém se dozvíte v podstatě v každém slovníku českých spisovatelů, např.
* MENCLOVÁ, Věra a kol. Slovník českých spisovatelů. 2., přeprac. a dopl. vyd. Praha: Libri, 2005. 822 s. ISBN 80-7277-179-5.
* NOVÁK, Jan Václav; NOVÁK, Arne. Přehledné dějiny literatury české od nejstarších dob až po naše dny. Vyd. 5. Brno: Atlantis, 1995. 1804 s. ISBN 80-7108-105-1.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.01.2012 18:47
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu