baron františek horecky -hejtman hradištskeho kraje1650
Text dotazu
František Horecky a jeho žena Markéta Františka Šeréniova měli v r.1650 koupit tvrz a statek Březolupy a taky zmíněný dům v Hradišti,ale bohužel více o něm nevíme,jen že tento dům se mu velice hodil k výkonu funkce hejtmana./rodostrom od r.1150Jan Horecký z Horky až do dnešních dnů/.
Odpověď
Dobry den,
František Horecký z Horky koupil v roce 1649 panský a velkoměstský dům na dnešním Masarykově náměstí čp. 34 (dům u hroznu, kde je dnes Česká pojišťovna a pasáž s obchody). Dům vlastnil do roku 1669, kdy přešel na Ottilia Offrediho z Offredi.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
Uherské Hradiště
Knihovna
Knihovna Bedřicha Beneše Buchlovana, Uherské Hradiště
Datum zadání dotazu
20.09.2018 19:26
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu