baroko
Text dotazu
Dobrý den!
Chtěla bych vás poprosit o doporučení literatury týkající se české literární
a výtvarné tvorby v baroku.
Odpověď
Dobrý den,
k tomuto tématu lze vyhledat poměrně velké množství dokumentů. Záleží na
tom, co konkrétně potřebujete o tomto tématu vědět. Zasíláme Vám tedy odkazy
na některé z knih, které se nám podařilo k tomuto tématu vyhledat:
* KYSUČAN, Lubor. Antické tradice v barokní latinské literatuře českých
zemí. 1. vyd. Olomouc : Univerzita Palackého v Olomouci, 2011. ISBN
978-80-244-2661-7 (brož.).
* FAMĚROVÁ, Dagmar. Barokní písemnictví v Českém ráji. Sobotka : Městská
knihovna Fráni Šrámka, 1994.
* ALEXOVÁ, Jarmila a kol. autorů. K jazyku a stylu českých barokních textů
I. 1. vyd. České Budějovice : Jihočeská univerzita, Pedagogická fakulta :
Jih, 1998. ISBN 80-86266-02-8 (Jih : brož.).
II. 1. vyd. České Budějovice : Jihočeská univerzita, Pedagogická fakulta,
2000. ISBN 80-7040-393-4 (brož.).
* KALISTA, Zdeněk. České baroko : studie, texty, poznámky. Praha : Evropský
literární klub, 1941.
* VAŠICA, Josef. České literární baroko : příspěvky k jeho studiu. 2. vyd.
[Brno] : Atlantis, 1995.
* JANEČKOVÁ, Marie. K jazyku českého baroka : hláskosloví, pravopis a tisk,
označování kvantity. 1. vyd. Praha : ARSCI, 2009. ISBN 978-80-7420-003-8
(brož.).
* Literární archív. Roč. 27/1994, Česká literatura doby baroka : Sborník
příspěvků k české literatuře 17. a 18. století. 1. vyd. Praha : Památník
národního písemnictví, 1994.
* PAVERA, Libor. Od středověku k romantismu : (úvahy o starší literatuře) 1.
vyd. Opava : Slezská univerzita, 2000. ISBN 80-7248-070-7 (brož.).
* Kol. autorů. Barok a dnešek (1992 : Litoměřice, Česko) : Barok a dnešek :
mezinárodní výtvarné sympozium : Litoměřice, kostel Zvěstování Panny Marie :
1992. 1. vyd. Praha : Granit pro sdružení Výtvarné sympozium - pocta
Oktaviánu Broggiovi a Symposion, nadaci pro podporu a rozvoj mezinárodních
uměleckých aktivit, 1992.
* KRATINOVÁ, Vlasta (ed.). Baroko : Moravská galerie, Sbírka starého umění,
Místodržitelský palác. Brno : Moravská galerie, 1992.
* Dějiny českého výtvarného umění. II/2, Od počátku renesance do závěru
baroka.1. vyd.
Nakl. údaje Praha : Academia, 1989. ISBN 80-200-0069-0.
* NĚMEČEK, Vladimír. Za uměním Vysočiny : baroko na Budišovsku a Tasovsku.
1. vyd. Třebíč : Arca JiMfa, 1996.
* Staré české umění : průvodce expozicí v Jiřském klášteře na Pražském
hradě. II, Manýrismus a baroko. Praha : Národní galerie v Praze, 1976.
* BLAŽÍČEK, Oldřich J. Sochařství baroku v Čechách : plastika 17. a 18.
věku. 1. vyd. Praha : Státní nakladatelství krásné literatury, hudby a
umění, 1958.
* NOVÁKOVÁ, Zdena; MANNLOVÁ, Heide. Severočeské umění 14.-18. století. Ústí
nad Labem : Státní památková péče a ochrana přírody, 1988.
Jednotlivé tituly můžete vyhledávat buď v Online katalogu Národní knihovny
https://aleph.nkp.cz/cze/nkc, nebo v záznamech Souborného katalogu České
republiky: https://aleph.nkp.cz/cze/skc, kde se po rozkliknutí buď
odkazu lokální záznam dostanete na konkrétní záznam této knihy v dané
knihovně, která tuto knihu vlastní, nebo po kliknutí na obrázek u kolonky
exempláře, uvidíte opět, kde se kniha nachází a zda si jí můžete objednat.
Pokud by se dané knihy nacházely v jiné knihovně než v knihovně, ve které
máte kartičku čtenáře, můžete si o půjčení těchto knih zažádat
prostřednictvím meziknihovní výpůjční služby.
Domníváme se, že by dále bylo výhodné, kdybyste se pokusila dále vyhledávat
knihy sama, protože vy víte nejlépe, jaké informace přesně potřebujete
získat. Pro vyhledávání bychom Vám doporučili souborný katalog České
republiky: Caslin : https://aleph.nkp.cz/cze/skc nebo českou národní
bibliografii : https://www.nkp.cz/katalogy-a-db/dalsi-databaze-nk-cr/ceska-narodni-bibliografie-1. Vyhledávat knihy týkající se této tématiky můžete následujícím způsobem. Např. podle tzv. klíčových slov, tzn. slov, která se týkají tématu, který Vás zajímá. Ve Vašem případě by to tedy byla např. slova: baroko, výtvarné umění, literatura, české baroko, atd. Tato klíčová slova můžete také kombinovat (což je obvykle při vyhledávání efektnější) a to pokud zvolíte možnost rozšířeného vyhledávání, nebo můžete tato klíčová slova zkusit zadávat i v jiných jazycích (anglicky, německy, ... atd.)
Zdroje:
* Online katalog Národní knihovna ČR: https://aleph.nkp.cz/cze/nkc
* Souborný katalog České republiky: https://aleph.nkp.cz/cze/skc
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
15.03.2012 12:59
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu