baroko
Text dotazu
Dobrý den, prosila bych charakteristiku baroka - znaky malířství,sochařství a architektury a hlavní představitele.
Odpověď
Charakteristické znaky barokního umění naleznete např. v internetové encyklopedii Wikipedia, která je volně dostupná na internetu http://cs.wikipedia.org/wiki/Baroko.
Základní informace o barokní architektuře, malířství a sochařství naleznete také v obecných encyklopediích (např. Ottův slovník naučný : illustrovaná encyklopedie obecných vědomostí. -- Praha : J. Otto, 1888-1909. -- 28 sv. : il. ; Universum : všeobecná encyklopedie. -- Vyd. 1.. -- Praha : Odeon, 2000-2001. -- 10 sv. : il. (některé barev.), mapy, portréty atd.).
Velice podrobné informace naleznete v sedmém dílu cyklu Dějiny umění (Dějiny umění. Díl 7 / ze špan. a franc. přel. Miloslava Neumannová. -- 3. vyd.. -- Praha : Odeon, 1990. -- 348 s. : barev. fot. a reprodukce ).
Informace o českém baroku můžete načerpat také z publikace Český barok / Jaromír Neumann ; Snímky: [kol.] ; Půdorysy: Zdena Průchová a Jaroslava Lencová. -- 2., přeprac. a rozš. vyd.. -- Praha : Odeon, 1974. -- 345, [5] s. : 360 s. fot. příl.
Další dokumenty věnující se baroku můžete sama vyhledat v elektronickém katalogu NKC, který je volně dostupný na stránkách NK ČR (http://sigma.nkp.cz/F). Vyhledávání v tomto katalogu je velice jednoduché, do vyhledávacího formuláře do pole "klíčová slova" vepíšete "baroko".
Vyhledané záznamy můžete odfiltrovat funkcí "zpřesnit", když do pole "kód jazyka dokumentu" vepíšete cze.
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.02.2008 11:39
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu