barevné fotografie prezidentů
Text dotazu
dobry den, rad by som vedel, ci mate informaciu o knihe alebo periodiku, v ktorom su vyobrazene farebne fotografie (nie reprodukcie obrazov) TGM, E. Benesa, E. Hachu, K. Gottwalda a A. Zapotockeho. dakujem vopred
Odpověď
Dobry den, podarilo sa nam nalezt barevne fotografie pouze nekterych ceskoslovenskych
prezidentu:
* Edvard Benes - http://sechtl-vosecek.ucw.cz/cml/autochromy/benespr2.html,
http://sechtl-vosecek.ucw.cz/cml/autochromy/benespr1.html
* Klement Gottwald - Vlasta : list rady čs.žen. Titulní list k c. 25 (24.6.1948), roc. II (1948), z fotografie neni mozne presne urcit, zda je originalne barevna ci kolorovana
* Antonin Zapotocky - ZAPOTOCKA, Marie. Muj zivot s Antoninem Zapotocky. [Ricany u Prahy] : Orego, 2001. 191 s. ISBN 80-86117-71-5. Barevna fotografie na obalce knihy.
* Antonin Zapotocky - Květy. Titulni list k c. 14 (2.4.1953), roc. 3 (1953), z fotografie neni mozne presne urcit, zda je originalne barevna ci kolorovana
Na barevne fotograficke portrety T.G.Masaryka a E.Hachy jsme bohuzel nenarazili. Otazkou samozrejme je, zda takoveto fotografie vznikly a zda neslo pouze o soukrome fotografie. Velke množství Masarykovych fotografii obsahuje Digitalni fotoarchiv Masarykova ustavu a Archivu AV CR (http://arbach.mua.cas.cz:8082/bachmsu), ktery je pro vyhledavani volne pristupny. Zde ani v rade publikaci venovanych T.G.Masarykovi a E.Hachovi jsme vsak uspesni nebyli. Mnozstvi fotografii uverejnoval v obdobi 1.republiky napr. casopis Pestry tyden, ktery vsak vychazel jen cernobile.
Doporucovali bychom Vam proto obratit se s timto dotazem na odborniky z Masarykova ustavu a Archivu AV CR (http://www.mua.cas.cz/) nebo Archivu Kancelare prezidenta repbuliky (http://www.prazskyhradarchiv.cz/archivKPR/ - ve svem fondu ma i fotografie).
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.11.2009 16:13
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu