Bankovní poplatky
Text dotazu
Vyhodnotit potřebnost bankovních poplatků. Provést
porovnání s jakoukoliv západoevropskou či americkou bankou a jejími
službami.
Odpověď
Služba Ptejte se knihovny zodpovidá stručne dotazy krátkym seznamem knih,
časopisů, popř. webovych stránek apod., je to sluzba faktografická a
bibliografická. Zadání ("Vyhodnotit potřebnost bankovních poplatků.
Provést porovnání s jakoukoliv západoevropskou či americkou bankou a jejími
službami.") odpovidá požadavku na zpracování studijně rozborové zprávy,
které CIKS VSE neprovádí.
Doporučené informační zdroje:
Hradil, Dušan
Analýza poplatkové politiky bank v oblasti retailového bankovnictví
[rukopis] / Dušan Hradil --  2005 --- 82 l. : il., 5 příl.
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta financí a
účetnictví, 2005
Abstrakt: Teorie cenové politiky. Analýza jednotlivých skupin poplatků.
Analýza cenových balíčků. Analýza modelového klienta
Ráczová, Agneša, [diplomant VŠE 2007]
Hospodaření a ziskovost bank v ČR [elektronický zdroj] / Agneša
Ráczová --  2006 --- ?? s. : digital, PDF soubor
účetnictví, 2006
Abstrakt: Diplomová práce je zaměřena na problematiku hospodaření bank a
vytváření zisku. Věnuje se hospodaření jednak z teoretického hlediska,
popisuje faktory, které ovlivňují ziskovost bank. Lehce nastíní i
problematiku poplatků a úroků z úvěrů. Zabývá se i řízením banky z
teoretického hlediska. Cílem je předložit poznatky v této oblasti a
zjistit, zda jsou české banky ziskové a konkurenceschopné. Ve výzkumné
části jsme pro tento účel využili srovnání s bankami v Maďarsku a na
Slovensku
Kuklová, Petra, [diplomant VŠE 2007]
Komparace poplatkové politiky bank v České republice, na Slovensku a v
Polsku [elektronický zdroj] / Petra Kuklová --  2007 -- 89 s.
: il. digital, PDF soubor
účetnictví, 2007
Abstrakt: Analýza a srovnání bankovních poplatků průměrného retailového
klienta v České Republice. Události související s tématem bankovních
poplatků v ČR, např. snaha ministerstva financí uzákonit některá pravidla,
žaloby na banky, anketa o nejabsurdnější poplatek, názory představitelů
bank. Popsány bankovní sektory Česka, Slovenska a Polska z hlediska
struktury (počet bank, podíl zahraničního kapitálu) a ziskovosti. Analýza
je provedena ve všech třech zemích z pohledu průměrného českého klienta
používajícího běžný účet a služby s ním související. Výsledné náklady jsou
porovnány navzájem v absolutních hodnotách a ve vztahu k průměrné mzdě a
srovnány s analýzou „World Retail Banking Report“ a slovenskou studií
„Porovnanie ročných nákladov na vedenie bežných účtov vo vybraných
európskych krajinách“
Machoň, David
Poplatková politika bank na českém trhu [rukopis] / David Machoň --  2006
---  39 l. : il., příl.
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta financí a
účetnictví, 2006
Abstrakt: Historie a charakteristika dnešního českého bankovního trhu.
Rozdělení bankovních poplatků. Poplatky českých bank v souvislostech
Internet:
Bankovni poplatky.com
http://www.bankovnipoplatky.com/
Bankovní poplatky v ČR a státní intervence
http://www.csob.cz/WebCsob/Csob/Servis-pro-media/prezentace_Lib_institut.pdf
Jan Císař: Bankovní poplatky - řešení na obzoru, 10. 02. 2006, 09:40:15
http://libinst.cz/komentare.php?id=195&highlight=poplatky
Nemale mnozstvi clanku o problematice spojene s bankovnimi poplatky je
rovnez dispozici na webu Ceske narodni banky
http://www.cnb.cz
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
15.01.2009 08:31
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu