Bakalářská práce-
Text dotazu
Dobrý den,
píšu bakalářskou práci na téma Vývoj kritické recepce próz Petry Soukupové. Chtěla jsem se zeptat jaké kritiky a kde, vyšly na její díla?
Děkuji předem za odpověď
Odpověď
Dobrý den,
posílám Vám citace na recenze, které vyšly v tištěných zdrojích. Níže uvádím i odkazy na vybrané internetové zdroje. Seznam internetových zdrojů není vyčerpávající. Recenze na knihy P. Soukupové naleznete na různých blozích věnovaných literatuře. Petra Soukupová má vlastní internetové stránky, na kterých zveřejňuje recenze na svá díla: http://www.petra-soukupova.cz/.
TIŠTĚNÉ ZDROJE:
K moři
Henčlová, Michaela. Deziluze mezilidských vztahů aneb dovolená s odporem. H_aluze, 2008, 6, s. 21, 22. ISSN 1803-8077 .
Hůla, Martin. Která cesta vede k moři. Reflex, 2007, 18(50), s. 61. ISSN 0862-6634.
Chuchma, Josef. Rodiny, lásky, alkohol, rozvraty. Mladá fronta Dnes - Praha, 2008, 19(86). Ekonomika [příloha], s. B/6. ISSN 1210-1168.
Kostřicová, Blanka. Vymykající se próza. Host, 2008, 24(1), s. 54. ISSN 1211-9938. Dostupné také z: http://casopis.hostbrno.cz/archiv/2008/1-2008/vymykajici-se-proza
Matějková, Jana. Jaký otec, jaká dcera. Tvar, 2008, 19(4), s. 20. ISSN 0862-657X. Dostupné také z: http://old.itvar.cz/prilohy/112/04TVAR_08.pdf.
NOSÁLKOVÁ, Tereza. Recenze. Hospodářské noviny, str. 14 [8. 2. 2008] – zdroj Anopress
Zmizet
Janoušek, Pavel. [Petra Soukupová: Zmizet]. Tvar, 2009, 20(13), s. 3. ISSN 0862-657X. Dostupné také z: http://old.itvar.cz/prilohy/141/Tvar13-2009.pdf.
Mandys, Pavel. Dětství jako sourozenecká válka. Týden, 2009, 16(25), s. 68. ISSN 1210-9940.
Mašová, Lucie. Cizí, ale slušní lidé. Literární noviny, 2009, 20(26). Nové knihy [příloha], s. A. ISSN 1210-0021.
Smítalová, Petra. Soukromá dramata zmizení. Instinkt, 2009, 8(29), s. 40. ISSN 1213-774X.
Šidák, Pavel. Pohled z okna. Respekt, 2009, 20(29), s. 49. ISSN 0862-6545.
Šrámková, Jana. Zmizet k moři. A2, 2009, 5(17), s. 6. ISSN 1803-6635. Dostupné také z: http://www.advojka.cz/archiv/2009/17/zmizet-k-mori.
ZABADALOVÁ, Veronika. O mizení v knize Petry Soukupové. Blanenský deník, 2009, 19(210), s. 23. ISSN 1802-0895.
Marta v roce vetřelce
Janoušek, Pavel. [Petra Soukupová: Marta v roce vetřelce]. Tvar, 2011, 22(19), s. 3. ISSN 0862-657X. Dostupné také z: http://old.itvar.cz/prilohy/77/Tvar19-2011.pdf.
Klíčová, Eva. Vetřelec v české próze: je poslední román Petry Soukupové pro teenagery?. Host, 2011, 27(10), s. 54-55. ISSN 1211-9938.
KUBÍČKOVÁ, Klára. Poučný drsný deník pro matky, otce i zbabělé děti. Mladá fronta Dnes, 2011,
22(268), s. 10. ISSN 1210-1168.
Šidák, Pavel. Deníková zpráva Petry Soukupové. A2, 2011, 7(24), s. 9. ISSN 1801-4542. Dostupné také z: http://www.advojka.cz/archiv/2011/24/denikova-zprava-petry-soukupove.
Bertík a čmuchadlo
Čopjaková, Kateřina. Na slovíčko o rozvodu. Respekt, 2014, 25(45), s. 59. ISSN 0862-6545.
Pod sněhem
Portl, Pavel. Hrabat se lavinou ženského hašteření. Host, 2015, 31(6), s. 90-91. ISSN 1211-9938. Dostupné také z: http://casopis.hostbrno.cz/archiv/2015/6-2015/hrabat-se-lavinou-zenskeho-hastereni.
INTERNETOVÉ ZDROJE:
K moři
http://zazvorkova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=474713
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169663406-ctenarsky-denik/310295350020006-ctenarsky-denik-petra-soukupova-k-mori/
https://www.topzine.cz/petra-soukupova-a-jeji-prvotina-k-mori-jaka-je-kniha-podle-niz-se-bude-tocit-film
Zmizet
http://www.iliteratura.cz/Clanek/24771/soukupova-petra-zmizet-1
http://www.iliteratura.cz/Clanek/26457/soukupova-petra-zmizet-2
https://www.respekt.cz/spisovatele-o-knihach/mistrovska-mizeni-petry-soukupove
http://art.ihned.cz/c1-42673650-zivoty-dusene-v-detskych-pokojich
http://www.epochtimes.cz/2010102215015/Knizni-recenze-Petra-Soukupova-Zmizet.html
Pod sněhem
http://magazin.aktualne.cz/kultura/literatura/recenze-rodice-ani-sourozence-si-clovek-nevybira/r~0e42d5da038311e581bd0025900fea04/
http://www.iliteratura.cz/Clanek/34539/soukupova-petra-pod-snehem
https://www.respekt.cz/tydenik/2015/14/v-lepkave-pavucine-rodiny
https://www.novinky.cz/kultura/364793-recenze-soukupova-je-porad-dobra-psycholozka.html
http://www.rozhlas.cz/radiowave/kultura/_zprava/kniha-pod-snehem-petry-soukupove-ubezpecuje-ze-dospelost-nechces--1474173
Marta v roce vetřelce
http://www.iliteratura.cz/Clanek/28881/soukupova-petra-marta-v-roce-vetrelce
http://www.literarni.cz/rubriky/recenze/proza/petra-soukupova-marta-v-roce-vetrelce_8735.html#.V-IzUjXUezQ
http://www.lidovky.cz/marta-v-roce-vetrelce-05b-/kultura.aspx?c=A111026_120330_ln_kultura_btt
http://www.rozhlas.cz/mozaika/literatura/_zprava/984036
http://www.cbdb.cz/recenze-22-marta-v-roce-vetrelce-kniha-ktera-v-cloveku-zanecha-stopu
http://kultura.zpravy.idnes.cz/uspesna-spisovatelka-petra-soukupova-vydala-denik-dospivajici-divky-1k5-/literatura.aspx?c=A111109_085946_literatura_ob
Bertík a čmuchadlo
http://www.iliteratura.cz/Clanek/34101/soukupova-petra-bertik-a-cmuchadlo
Použité zdroje
ANL - Výběr článků v českých novinách, časopisech a sbornících
http://aleph22.nkp.cz/F/?fu[…]e=find-b&local_base=anl
ANOPRESS
http://www.anopress.cz/
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Knihovna města Hradce Králové
Datum zadání dotazu
20.09.2016 15:39
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu