Babička, Božena Němcová
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, které vydání Babičky bylo 1. ilustrované + zda považujete 12. vydání z roku 1935 z literárního či literárně-historického hlediska za jakkoli významné - a pokud ano, tak čím. Děkuji mnohokrát
Odpověď
Dobrý den,
V bázi NKC  Národní knihovny, http://www.nkp.cz, jsme nalezli následující záznamy o vydáních Babičky Boženy Němcové, u  kterých je evidována ilustrace (patrně se jedná o dvě nejstarší vydání):
-[Č.záznamu: 001180043]
Boženy Němcové Babička : obrazy venkovského života. -- 7. vyd.. -- V Praze : I.L. Kober, 1890. -- 336 s., [4] l. obr. příl. : il. ; 17 cm
-[Č.záznamu: 001261464]
Boženy Němcové Babička / illustroval Karel Štapfer. -- Praha : I.L. Kober, 1891. -- 189 s. : il. ; 25 cm Oba exempláře jsou uloženy v Národním konzervačním fondu v depozitáři Hostivař.
S další částí vašeho dotazu doporučujeme se obrátit na odborníky v Ústavu pro českou literaturu AV ČR, http://www.ucl.cas.cz/cs/oddeleni/stredisko-literarnevednych-informaci.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
29.07.2013 10:50
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu