B. Němcová, Cesta z pouti
Text dotazu
Potřebuji zjistit, zda bylo vydáno dílo Boženy Němcové: Cesta z pouti ( rozsáhlý román ). Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
podle České národní bibliografie (http://sigma.nkp.cz/cze/cnb), která obsahuje záznamy dokumentů vydaných na území České republiky, a podle tištěné personální bibliografie Boženy Němcové bylo dílo Cesta z pouti vydáno v roce 1927 spolu s dílem Čtyry doby v rámci edice Hyperion. Tuto publikaci má Národní knihovna ve fondu, její bibliografický záznam si můžete prohlédnout v naskenovaných katalozích Katif (http://katif.nkp.cz), Generální katalog I., skříň Musil-Novotný, zásuvka Nel-Nemd, číslo záznamu 521. Dokument si můžete objednat k prezenčnímu studiu do studovny pomocí odkazu Objednat titul. Signatura 54 K 2524, uvedená v záznamu, se však vztahuje k celé edici, proto je nutné pro správnou identifikaci svazku do objednávkového formuláře v poli "svazek, ročník, rok", uvést edice Hyperion, sv. 33.
Cesta z pouti byla vydávána také jako součást souborů povídek nebo povídkových knih, častokrát pouze ve zlomcích. Nejedná se tedy o rozsáhlé dílo, ale spíše povídku či kratší prózu. V již zmíněné personální bibliografii B. Němcové jsme nalezli 27 takových záznamů. Pokud by Vás zajímal jejich výčet, doporučovali bychom prostudovat samotnou bibliografii (LAISKE, Miroslav. Bibliografie Boženy Němcové. Praha: SPN, 1962. 484 s.), která je dostupná z online katalogu naší knihovny (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc), možnosti výpůjčky zjistíte pod odkazem Exempláře.
Uvádíme jeden příklad povídkové knihy, která Cestu z pouti obsahuje:
Němcová, Božena. Vybrané spisy Boženy Němcové. Sv.2, Povídky. Praha: SNKLHU, 1957. Opět dostupná z katalogu Katif, Generální katalog II, skříň Moc - R-Nemz, zásuvka Nekrasov O - Nemc, číslo záznamu 616 a 617.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
16.11.2007 10:08
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu