Azylové domy
Text dotazu
Dobrý večer,
chtěla bych se zeptat, v jakých publikacích bych našla něco o azylových
domech pro matky. S jakými nejčastějšími problemy, krom domácího
násilí, tam přicházejí.
Odpověď
Dobrý den,
azylovým domům jsou věnovány kapitoly v následujících publikacích (viz elektronický katalog NK ČR - http://sigma.nkp.cz/cze/nkc):
1) BUSKOTTE, Andrea. Z pekla ven: žena v domácím násilí. Brno: Computer Press, 2008. 176 s. ISBN 978-80-251-1786-6.
2) RICHTEROVÁ, Bohdana; ORGONÍKOVÁ, Lenka. Různé cesty pomoci: porovnání teorie a praxe sociální práce s lidmi bez domova. Krnov: AKLUB Centrum vzdělávání a poradenství, 2008. 72 s. ISBN 978-80-254-1562-7.
3) VOŇKOVÁ, Jiřina; HUŇKOVÁ, Markéta. Domácí násilí v českém právu z pohledu žen. Praha: Profem, 2004. 194 s. ISBN 80-239-2106-1.
Dále by Vám mohly pomoci také následující články z databáze ANL - Články v českých novinách, časopisech a sbornících (http://sigma.nkp.cz/cze/anl):
1) MIZUN, Luboš. Azylový dům řeší složité situace matek s dětmi. In: Deník Chomutovska. Ústí nad Labem : Vltava -Labe - Press, 1993-. ISSN 1210-6291.
Roč. 11, č. 261 (7.11.2003), s. 19
2) ŠTROMPF, Petr. Když ženy volají SOS. In: Příl. Dobrý večer. S. 16, 17 In:
Večerník Praha. Praha. ISSN 1210-1117. Roč. 8, č. 88 (19980507)
3) VLASTNÍKOVÁ, Eva.  Ženy v tísni potřebují oporu a porozumění. In:
Českolipský deník. ISSN 1210-6291. Roč. 14, č. 75 (29.03.2006)
4) MARHÁNKOVÁ, Jaroslava. Domácí násilí - výpovědi žen žijících v azylovém domě. In: Gender - rovné příležitosti - výzkum. ISSN 1213-0028. Roč. 7, č. 2 (2006), s. 46-51
5) ŠOPEJSTALOVÁ, Božena. Ženy našly díky charitě útočiště v krizi. In:
Rokycanský deník. ISSN 1210-9223. Roč. 15, č. 27 (20060314), s. 7
Na internetu se vyskytují stránky věnující se spíše konkrétním azylovým domům, než jejich obecné charakteristice, např.:
http://rosa-os.cz/
http://www.azylovydum.org/nabidka.html
Nalezli jsme také dva odkazy na diplomové práce, přístup k nim se však bude zřejmě vztahovat pouze na studenty či pracovníky dané univerzity:
http://www.feminismus.cz/diplomky.shtml?x=1911395
MAREŠOVÁ, Hana. Problémy osamělých matek z azylových domů a možnosti jejich řešení [rukopis]. Praha, 2003. 38 s. , příl. : tab.
- Centrální katalog UK (http://ckis.cuni.cz) - Knihovna společenských věd TGM v Jinonicích
Více zdrojů by Vám mohli doporučit v odborných knihovnách jako např.
Knihovna Fakulty sociálních věd UK (http://knihovna.fsv.cuni.cz/) nebo Knihovna společenských věd T.G.Masaryka v Jinonicích (http://knihovna.jinonice.cuni.cz/).
Obor
Sociologie
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
18.12.2008 15:13
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu