Autoři haiku
Text dotazu
Dobrý den,chtěla bych Vás poprosit jestli by jste mi nemohli doporučit pár autorů poesie haiku, popřípadě názvy jejich nejvýznamnějších děl. Děkuji
Odpověď
On-line katalog Studijní a vědecké knihovny Plzeňského kraje je dostupný na adrese http://aleph.svkpl.cz. Registrovaný uživatel s ročním platným čtenářským průkazem může prostřednictvím tohoto katalogu rezervovat knihy z fondu SVK PK.
Jako příklad uvádím tyto nalezené záznamy týkajících se poezie haiku. Jedná se o výstup z on-line katalogu SVK PK dostupném na adrese http://aleph.svkpl.cz. Všechny uvedené dokumenty lze rezervovat prostřednictvím on-line katalogu.
Datum: 22/09/2006
Behem hledani v databazi byly do schranky ulozeny tyto zaznamy:
Signatura: 31B4654. Vlna zenu : Baso, haiku a zen / [Robert Aitken ; z anglickeho originalu ... prelozil Jiri Zavadil].-- Praha : Pragma, [2004]. -- 181 s. : il.ISBN 80-7205-100-8
Signatura: 31B4194. Muj Novy rok / Mistr Issa ; ze stare japonstiny prelozila Zdenka Svarcova. -- Vyd. 1.. -- Praha : Paseka, 2004. -- 153 s. ISBN 80-7185-618-5
Signatura: 30A3625. Svlekani kamene : haiku / Miluse Anezka Sajnohova ; ilustrovala Lenka Cockova. -- Olomouc : Poznani, 2004. -- 69 s. : il. ISBN 80-86606-26-0
Signatura: 31B5402. Lob des Haiku = Chvala haiku / Karel Trinkewitz. -- 1. vyd.. -- Praha : Akropolis, 2004. -- 237 s. : il. ISBN 80-903417-2-1
Signatura: 30A3610. Kyticka : (vice ci mene nepresnych haiku) / Jiri Valoch. -- 1. vyd.. -- Brno : Vetus Via, 2004. -- 60 s. ISBN 80-86118-99-1 : 95.00 Kc
Signatura: 31A86272. Uzka stezka do vnitrozemi / Baso ; prelozil a doslovem opatril Antonin Liman. -- Vyd. 1.. -- V Praze : DharmaGaia, 2000. -- 163 s. : il. ISBN 80-85905-70-0
Signatura: 30A3276. Seasons of the heart : haiku / Alan Spence. -- 1st pub.. -- Edinburg : Canongate, 2000. -- 150 s. ISBN 1-84195-052-1
Signatura: 391A43895. Wo die Zeit zu Hause ist : Haiku-Gedichte und andere Strophen / Gottfried W. Stix ; mit einem vorwort von Paul Wimmer. -- Krems : Osterreichisches Literaturforum, 2000. -- [100] s. ISBN 3-900959-99-4
Signatura: 31A83122. Mlecna draha : antologie z japonskych basniku haiku XVII. a XVIII. stoleti / [vybral, prelozil a doslov napsal Alfons Breska]. -- Vyd. 2.. -- Praha : Aurora, 1999. -- 159 s. ISBN 80-85974-71-1
Signatura: 30A2083. Mesice, kvety : Vybor z basni haiku / Baso ; Prel., vybrali, doslovem a pozn. opatrili Miroslav Novak, Jan Vladislav. -- 2. vyd.. --Praha : Mlada fronta, 1996. -- 169 s. ISBN 80-204-0615-8
Signatura: 31A67919. Par much a ja : Maly vyber z japonskych haiku / Prel. Antonin Liman. -- Praha : DharmaGaia, 1996. -- 131 s. : obr. ISBN 80-85905-10-8
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
19.12.2007 09:06
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu