Autor úryvku básně
Text dotazu
Dobrý den,
prosím o zjištění autora a díla tohoto úryvku básně:
Kniha revoluce do dějin otevřena
leží před našima čtoucíma očima
Odpověď
Vámi uvedený úryvek je z básně Kniha revoluce od Josefa Hory.
Báseň byla otištěna v západočeském deníku Pravda v roce 1984 (roč. 65, č. 261, příloha č. 44 (3. 11. 1984),  s. 4.).
Je obsažena v Hora, Josef. Výbor z básní. 1. vyd. Praha: Mladá fronta, 1954. 165 s. Květy české poesie; 32. Pod básní je uveden datum 7. 11. 1926.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
10.01.2013 12:45
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu