Autor pomníku Aloise Jiráska v Hradci Králové
Text dotazu
Nemohu nikde sehnat informaci, kdo je autorem
pomníku Aloise Jiráska v Jiráskových sadech v Hradci Králové (z roku
1922). Je možné to v nějaké příručce dohledat? Předem moc děkuji!
Odpověď
Dobrý den,
dohledání požadované informace nebylo vůbec snadné. Internet mlčí,
relevantní odpověď mi poskytla až publikace Hradec Králové od Jiřího
Maliny.
Cituji:
"JIráskovy sady ... Ozdobou sadů je památník k poctě Jiráskova
Bratrstva s reliéfní deskou od Líznera a Srdínka."
Bližší informace o Bohumilu Liznerovi (v knize chybně uvedeného jako
Líznerovi) najdete např. na adrese:
http://www.knihovnahk.cz/clavius/l.dll?hal~1000303110.
Bohužel podrobnější informace o druhém autorovi se mi nikde nalézt nepodařilo.
Použitý zdroj:
Malina, Jiří, 1940-. Hradec Králové : umělecké památky ve městě na
soutoku Labe a Orlice. Jiří Malina. Vyd. 1. Ústí nad Orlicí : Oftis,
2003. 120 s., [4] s. barev. obr. příl. ISBN 80-86042-90-1.
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Městská knihovna Ústí nad Orlicí
Datum zadání dotazu
17.08.2009 06:31
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu