Autor citátu o facce, která obíhá světem
Text dotazu
Prosím o pomoc s hledáním autora citátu přibližného znění: Každá facka vypuštěná do světa v něm obíhá tak dlouho, než najde nějakou tvář, která ji snese.
Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
z dostupných zdrojů, které k tématu užíváme, se nám nepodařilo autora citátu dohledat.
Literatura uvádí spíše citáty slavných nebo ve společnosti nějak významných osob. Je tedy možné, že autorem tohoto citátu mohla být osoba, která mezi ně nepatří a tudíž nemusí být v literatuře uvedena. Běžné webové stránky, které k dohledávání užíváme, také nic nenalezly.
Výběr z užitých zdrojů:
VALÁŠEK, Martin. Velká kniha citátů. Třebíč: Akcent, 2001.
BARTÁK, Matěj. Velká kniha citátů. Praha: Plot, 2010. ISBN 978-80-7428-039-9.
BLASCHKE, Karel a Iva KARASOVÁ-TŘÍSKOVÁ. Velká kniha citátů. Ostrava: Knižní expres, 2004. ISBN 80-7347-004-7.
VALÁŠEK, Martin. Kapitoly moudrosti: [citáty. Třebíč: Akcent, 2009. ISBN 978-80-7268-533-2.
PLACHETKA, Jiří a Zdeněk MÉZL. Velký slovník citátů a přísloví. Praha: Academia, 1996. ISBN 80-200-0602-8.
https://citaty.net/
https://www.icestina.cz/citaty-slavnych-osobnosti/
https://www.databazeknih.cz/zebricky/nejoblibenejsi-citaty
https://www.renadi.cz/cs/citaty-slavnych
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
09.02.2024 23:10
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu