Autor básně Mapa
Text dotazu
Dobrý den,
babička mi recitovávala jednu zvláštní báseň, která měla cca 7 slok. Báseň se jmenovala Mapa. Ráda bych tuto báseň dohledala v nějaké literatuře. Bohužel však si nepamatuji autora básně. Možná to byl Josef Hora. Bohužel víc si nepamatuji. Nemáte prosím tušení, v jaké literatuře bych mohla hledat?
děkuji
Odpověď
Dobrý den,
báseň je opravdu od Josefa Hory a byla uveřejněna ve Volných směrech, viz níže
Volné směry
Datum vydání ročníku: 1936 Číslo ročníku: 32
* Datum vydání výtisku: 1936 Číslo výtisku: 1 Poznámky k výtisku: s. (I) nekvalitní předloha;
* Číslo stránky: (127)
http://kramerius.nkp.cz/kramerius/handle/ABA001/4835899
Najít ji můžete také v knize Básně (HORA, Josef. Básně. Praha: Československý spisovatel, 1975.) na s. 181.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
19.12.2016 11:56
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu