Autor básně
Text dotazu
Dobrý den, potřebovala bych znát autora básně, která se má prý jmenovat O korunu.
Odpověď
Dobrý den, autorem básně O korunu je Jaroslav Vrchlický. Báseň pochází ze sbírky Epické básně (1876). Na slova této básně napsal český hudební skladatel Jan Kaftan (1870-1908) melodram.
Prameny:
Ottův slovník naučný, 26. díl, U - Vusín. Praha : Otto, 1907, s. 1034. Dostupný online z:
http://nigger.wz.cz/2611.PDF.
Jan Kaftan. http://cs.wikipedia.org/wiki/Jan_Kaftan
VRCHLICKÝ, Jaroslav. Epické básně ; Nové básně epické ; Třetí kniha básní epických. 1. soub. vyd. Praha : Melantrich, 1949. 473 s.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
19.10.2011 12:55
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu