autoevaluace
Text dotazu
Dobrý večer,
prosila bych o pomoc. Doporučte mi prosím publikace týkající se tématu
autoevaluace vychovatele.
Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
k tématu autoevaluace pro vychovatele by pro Vás mohly být přínosné následující publikace, jejichž záznam naleznete v Souborném katalogu ČR (https://aleph.nkp.cz/cze/skc). U záznamů také naleznete informace o dostupnosti knih ve fondech českých knihoven. Výsledky vyhledávání dle zadaného klíčového slova "autoevaluace":
* Autoevaluace: výběr příspěvků: metodický portál www.rvp.cz. Praha: Výzkumný ústav pedagogický v Praze, 2007. 108 s. ISBN 978-80-87000-16-8.
* VAŠŤATKOVÁ, Jana. Autoevaluace a benchmarking ve škole. 1. vyd. Olomouc: Hanex, 2010. 117 s. ISBN 978-80-7409-029-5.
* VAŠŤATKOVÁ, Jana. Autoevaluace jako nástroj změny české základní školy: disertační práce. 280, [7] l.
* SMOLÍKOVÁ, Kateřina. Autoevaluace mateřské školy: metodická příručka k vlastnímu hodnocení. Dotisk 1., upr. vyd. [i.e. 2. vyd.]. V Praze: Výzkumný ústav pedagogický, 2010. 44 s. ISBN 978-80-87000-32-8.
* STARÝ, Karel. Autoevaluace školy. Praha: Národní ústav odborného vzdělávání, 2005. 20 s.
* SEBEROVÁ, Alena a MALČÍK, Martin. Autoevaluace školy - od teorie k praxi a výzkumu. Vyd. 1. V Ostravě: Ostravská univerzita, Pedagogická fakulta, 2009. 133 s. ISBN 978-80-7368-759-5.
* SEBEROVÁ, Alena. Autoevaluace ve školské praxi. Vyd. 2. Ostrava: Ostravská univerzita v Ostravě, 2008. 68 s. ISBN 978-80-7368-556-0.
* VAŠŤATKOVÁ Jana. Úvod do autoevaluace školy. 1. vyd. Olomouc: Univerzita Palackého, 2007. 188 s. Monografie.
Dalším užitečným zdrojem by mohla být databáze pro oblast výchovy a vzdělávání ERIC (http://www.eric.ed.gov/); využít můžete také informační zdroje Národní pedagogické knihovny J. A. Komenského (https://www.npmk.cz/).
O autoevaluaci se zmiňují také české články (viz báze ANL - články v českých časopisech, sbornících a novinách, dostupná na adrese http://aleph.nkp.cz/cze/anl):
* VAŠŤATKOVÁ, Jana. Autoevaluace jako prostředek k trvalému rozvoji školy. Pedagogická orientace, 2004, 2004(3), s. 73-78.
* FRANKLOVÁ, Zoja a VALOUCHOVÁ, Anna. Inspirace pro autoevaluaci škol. Rodina a škola: časopis pro všechny rodiče a učitele, 2011, 58(10), s. 27-28. ISSN 0035-7766.
* POL, Milan et al. Vlastní hodnocení (autoevaluace) školy. Učitelské listy, 2005-2006, 13(1), s. 1-7 přílohy Ředitelské listy.
* PROCHÁZKOVÁ, Lucie. Vlastní hodnocení škol - jak to jde v praxi?. Rodina a škola, 2010, 57(10), s. 10-12. ISSN 0035-7766.
Obor
Výchova a vzdělávání
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
13.03.2012 10:06
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu