Augustinus Aurelius
Text dotazu
Dobrý den, dostala jsem zadané téma seminární
práce: Výsledek pohledu do sebe sama Augustina Aurelia. Jedná se o seminární
práci do filozofie. Prosím Vás o radu ohledně primární i sekundární literatury. Nedostali jsme k zadání žádné upřesňující informace. Předem mnohokrát děkuji!
Odpověď
Dobrý den,
posílám Vám výběr literatury ke svatému Augustinovi
z fondu Moravské zemské knihovny (ve Vyznání a v Malých církevních dějinách najdete odkazy na další literaturu):
Svatý Augustin / Milan Machovec. -- 1. vyd.. -- Praha
: Orbis, 1967. -- 212 s.. Sign: PK-0049.065
Zakladatelé myšlení : Platón, Aristotelés,
Augustinus / R.M. Hare, J. Barnes, H. Chadwick. -- 1.
vyd.. -- Praha : Svoboda, 1994. -- 315 s.. ISBN:
80-205-0363-3. Sign: PK-0120.804
Vyznání / Aurelius Augustus. -- V Kalichu 3. vyd.. --
Praha : Kalich, 1997. -- 558 s. ;. ISBN:
80-7017-037-9. Sign: PK-0127.776
Estetika svatého Augustina a její zdroje / Karel
Svoboda. O pořádku - o učiteli / Aurelius Augustinus
: seminář estetiky filosofické fakulty Masarykovy
university. -- 1. vyd.. -- Brno : Masarykova
univerzita, 1996. -- 272 s. ;. ISBN: 80-210-1368-0.
Sign: 2-1021.653
Zhoubnosti lži ve světle učení sv. Augustina.
/ Oldřich Karlík. -- Olomouc : vl.n. , 1928.
87 s. Sign.: 2-630.203
__________________
Malé církevní dějiny / August Franzen ; z něm.
přel. a kapitoly z čes. a slovan. dějin napsal
Bedřich Smékal ; [doslov] Hubert Jedin ; dopl. Marie
Kyralová ; graf. úprava Michal Holeček. -- 1. vyd.
[v nakl. Zvon]. -- Praha : Zvon, 1992. -- 333 s. ;.
ISBN: 80-7113-008-7 (váz.) 72 Kčs. Sign: 2-0978.140
Církevní dějiny / Radomír Malý. -- 1. vyd.. --
Olomouc : Matice cyrilometodějská, 2001. -- 283 s. ;.                          ISBN: 80-7266-083-7 (brož.). Sign: 2-1097.513
Další informace o svatém Augustinovi hledejte ve volně přístupné článkové databázi ANL (http://sigma.nkp.cz/cze/anl)
nebo na těchto stránkách:
http://www.augustiniani.cz/cz/augustin/zivot.html,
http://www.poutnici.com/cestou-viry.html
Obor
Filozofie a náboženství
Okres
--
Knihovna
Moravská zemská knihovna v Brně
Datum zadání dotazu
29.04.2009 11:05
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu