Audit - historie
Text dotazu
Potřebovala bych zjistit informace týkající se
historického vývoje auditu ve světě (Velká Británie, USA...) a v ČR.
Odpověď
Odpověď:
Zasílám několik typů na prameny, ze kterých je možné čerpat informace pro
vaši práci. Další zdroje dohledáte v Souborném katalogu VŠE na adrese
http://library.vse.cz (použijte tlačítko HOST), zde zjistíte i aktuální
dostupnost dokumentů. Pro vyhledávání literatury lze použít i Jednotnou
informační bránu (http://www.jib.cz/V?RN=665319073), můžete se o další
informace obrátit na knihovnu České národní banky
http://www.cnb.cz/cs/verejnost/knihovna_cnb/ nebo na Svaz účetních
(http://www.svaz-ucetnich.eu/) či Komoru auditorů ČR.
Literatura:
Králíček, Vladimír: Auditing. Praha, Vysoká škola ekonomická 1997.
Knapp, Michael Chris: Contemporary auditing :  real issues and cases.
Mason : South-Western : Cengage Learning, c2008.
Králíček, Vladimír: Auditing. [Praha] : Bilance, 1998.
Carmichael, Douglas R.: Auditing concepts and methods :  a guide to current
theory and practice / Douglas R. Carmichael, John J. Willingham, Carol A.
Schaller. New York : McGraw-Hill, 1996.
Whittington, Ray: Principles of auditing . Chicago ;   Bogota ;   Boston :
Irwin, 1995.
Internetové zdroje:
http://www.governance.cz/project/section.php?ids=77 (placené)
http://www.google.cz/search?hl=cs&q=historick%C3%BD+v%C3%BDvoj
+auditu&lr=&aq=f&oq=
http://cs.wikipedia.org/wiki/Audit_%C3%BA%C4%8Detn%C3%ADch_v%C3%BDkaz%C5%AF
http://www.tplust.estranky.cz/clanky/seminarni-prace/interni-audit
http://www.cdv.cz/historie-bezpecnostniho-auditu/
http://www.kacr.cz/
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
17.03.2010 09:52
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu