Audience u papeže
Text dotazu
Dobrý den, zajímalo by mě, jak získat soukromou audienci u papeže. Děkuji za odpověď!
Odpověď
Dobrý den,
pořádání papežských audiencí má na starosti Prefektura papežského domu. Můžete ji kontaktovat prostřednictvím klasického dopisu na adresu:
Prefecture of the Papal Household
00120 Vatican City State
Dále je možný i kontakt prostřednictvím faxu (+39 06 6988 5863). Je ovšem třeba vzít v úvahu, že o setkání s papežem má zájem skutečně nespočet lidí na celém světě, a tak papež i při své nejlepší vůli není s to poskytnout soukromou audienci každému, kdo o ni žádá.
Dostupnější možností, jak se setkat s papežem, je tzv. generální audience, které se může zúčastnit naprosto každý zájemce. Audience se koná každý týden buďto na Svatopetrském náměstí ve Vatikánu, anebo (zejména v zimních měsících) v nedaleké Aule Pavla VI. Spočívá ve společné modlitbě, vyslechnutí krátkého projevu papeže a přijetí papežova požehnání. Z kapacitních důvodů je vhodné si pro konkrétní audienci obstarat lístky, které jsou k dostání zdarma po zaslání vyplněného formuláře žádosti již zmíněné Prefektuře papežského domu (formulář můžete stáhnout přímo ze stránek Prefektury: http://www.vatican.va/various/prefettura/en/biglietti_en.html). Po získání potvrzení o přijetí rezervace se lístky vyzvedávají v kanceláři Prefektury, vždy v den předcházející rezervované události.
Na adrese http://www.vatican.va/various/prefettura/index_en.html bývá zveřejňován i seznam veřejných pobožností s účastí papeže.
Zdroje:
http://www.vatican.va/various/prefettura/index_en.html
http://tisk.cirkev.cz/z-vatikanu/rezervace-na-papezske-audience-a-slavnosti-nyni-i-faxem/
Obor
Filozofie a náboženství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
16.01.2015 13:59
Pavlína Svobodová píše:
Pondělí 09.03.2015 19:19
Dobrý den, zajímalo by mě, jak v roce 1687 mohl mladý bohatý šlechtic z Čech získat audienci u papeže, jestli vůbec mohl?
Děkuji Svobodová
ABA001 píše:
Úterý 24.03.2015 13:25
Dobrý den,
prověřili jsme značné množství sekundární literatury, nepodařilo se nám ovšem najít jednoznačnou odpověď na Váš dotaz. Můžete se s ním zkusit obrátit např. na knihovnu Katolické teologické fakulty UK (http://www.ktf.cuni.cz/KTF-36.html), ovšem vzhledem k tomu, že tato knihovna nemá ve své nabídce informační služby obdobné jako naše Ptejte se knihovny, nemůžeme bohužel garantovat kladnou odpověď.
S pozdravem
Oddělení referenčních a meziknihovních služeb NK ČR
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu