Ateistické církve
Text dotazu
V souvislosti se změnou podmínek k zaregistrováni náboženských spoločenství v SR se objevilo ze strany MV SR tvrzení, že obdrželo žádost o registraci ateistické církve, což považuje za projev recese. Podle mého názoru však existuje vícero náboženství bez boha - budhisté, džinisté, lámaisté... Pokud se nemýlím, múžete mi doporučit nějakou literaturu k tomuto tématu?
Odpověď
Dobrý den,
knih, které se zabývají světovými náboženskými systémy, bylo vydáno hned několik. Podívat se můžete například do:
HRABAL, F. R. Lexikon náboženských hnutí, sekt a duchovních společností. 1. vyd. Bratislava : Cad Press, 1998. ISBN 80-85349-79-5 (váz.)
Lexikon světových náboženství. V Praze : Slovart, c2006. ISBN 80-7209-796-2 (váz.)
Mc LOUGHLIN, Seán. Světová náboženství v kostce. 1. vyd. Čestlice : Rebo, 2005. ISBN 80-7234-446-3 (váz.)
Encyklopedie nových náboženství : nová náboženská hnutí, sekty a alternativní spiritualita. 1.vyd. V Praze : Knižní klub, 2006. ISBN 80-242-1605-1 (váz.)
Publikace k ateismu:
SKAZKIN, Sergej Danilovič. Abeceda ateisty. 2. vyd. Praha : Horizont, 1981
KADLECOVÁ, Erika. Bozi a lidé. 1. vyd. Praha : NPL, 1966
WOLF, Josef. Člověk ve světě náboženství. 1. vyd. Praha : Unitaria, 1992. ISBN 80-901277-0-3 (brož.)
Více knih k tématu naleznete v katalogu Národní knihovny ( NKC ) : http://sigma.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-a&local_base=nkc nebo v katalogu České národní bibliografie ( ČNB ):
http://sigma.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-a&local_base=cnb
Obor
Filozofie a náboženství
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
28.11.2007 09:42
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu