ateismus
Text dotazu
Dobrý den,
mohli byste mi doporučit nějakou literaturu, ideálně 3-5 knih, vhodnou k nastudování problematiky ateismu. Byl bych vděčný, kdyby tento seznam neobsahoval knihy Richarda Dawkinse, nebo jiných představitelů "Nového ateismu".
Odpověď
Dobrý den,
Národní knihovna ČR na svých webových stránkách www.nkp.cz volně zpřístupňuje katalogy a databáze, (báze NKC - elektronický katalog NK ČR), ze kterých můžete sám, např. podle klíčových slov - předmětových hesel, vyhledávat knihy, které vás zajímají. Sám nejlépe posoudíte, které knihy byste si chtěl přečíst. Na ukázku vám posíláme několik titulů s předmětovými hesly, abyste měl představu, podle čeho vyhledávat. Předmětové heslo ateismus je zastoupeno ve velkém množství knih od minulých staletí po současnost, tak jak v průběhu let vycházely.
HALÍK, Tomáš. Žít s tajemstvím: podněty k promýšlení víry. Vyd. 1. Praha: Nakladatelství Lidové noviny, 2013. 250 s. ISBN 978-80-7422-255-9.
DE BOTTON, Alain. Náboženství pro ateisty: bezvěrcův průvodce po užitečných stránkách náboženství. Vyd. 1. Zlín: Kniha Zlín, 2011. 269 s. Tema; sv. 12. ISBN 978-80-87497-48-7.
JANDOUREK, Jan. Vzestup a pád moderního ateismu. Vyd. 1. Praha: Grada, 2010. 108 s. ISBN 978-80-247-2981-7.
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/201009/contents/nkc20102114773_1.pdf
BOUMA, David et al. Ateismus - teologická reflexe: studie DTI HK. Vyd. 1. Hradec Králové: Typo Studio, 2009. 148 s. ISBN 978-80-87363-02-7.
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/201005/contents/nkc20102088434_1.pdf
HOLZBACHOVÁ, Ivana. Čítanka k dějinám teorie náboženství a ateismu. Vyd. 1. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1990. 124 s. ISBN 80-210-0171-2.
SVOBODA, Ladislav. Příroda a Bůh. Praha: Volná myšlenka, 1909. 12 s. Knihovna Volné myšlenky. Malé vydání; Č. 19.
Obor
Filozofie a náboženství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
28.05.2014 09:04
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu