At he Cross-Roads of Europe
Text dotazu
Vo francúzskom časopise Etudes Sociales, číslo 86, septembre-décembre 1970, je uverejnená štúdia Différences entre Tcheques et Slovaques z pera amerického profesora slovenského pôvodu JUDr. Jozefa A. Mikuša (1909-2005), niekdajšieho pracovníka Ministerstva zahraničných vecí v Prahe. V poznámke č. 16 sa odvoláva na jeden bližšie nepomenovaný článok Ferdinanda Peroutku, ktorý má byť publikovaný v zborníku At the Cross-Roads of Europe : A Portrait of Czechoslovak Democracy, Prague, 1938, p. 253. Nikde, v nijakom e-katalógu nemôžeme nájsť túto publikáciu. Nachádza sa ona - možno pod iným názvom - vo Vašich fondoch ? Môžete nám, prosím, poskytnúť presný bibliografický záznam predmetného článku resp. predmetnej monografie?
Odpověď
Dobrý den, žádané údaje Vám rádi poskytujeme:
At the Cross-Roads of Europe : A Historical Outline of the Democratic Idea in Czechoslovakia. Prague : P.E.N. Club, 1938. 247 s. Sign. NK: 22 J 4023
Publikace je sborníkem statí, do něhož přispěli: Karel Čapek, Václav Chaloupecký, J.L.Hromádka, František Hrubý, Albert Pražák, Ferdinand Peroutka.
Peroutka, Ferdinand. A Portrait of Czechoslovak Democracy. S. 247-275.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
13.02.2008 18:44
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu