asistenční psi
Text dotazu
Přeji krásný den,jedna čtenářka shání knihu a výcviku asistenčního psa labradora, vyšlo něco s touto tématikou?? Moc děkuji
Odpověď
Dobry den, bohuzel se nam nepodarilo  nalezt v Elektronickem katalogu NK CR - bazi NKC
(http://sigma.nkp.cz/cze/nkc) zadnou publikaci, ktera by se primo venovala vycviku labradoru jako asistencnich psu.
Na chov labradoru obecne jsou zamereny ruzne chovatelske prirucky, napr:
* HOUTEN, Diana van. Labradorsky retrivr. Cestlice : Rebo, 2004. 61 s. ISBN 80-7234-306-8.
* DUKE, Bernard.  Labradorsky retrivr. [V Praze] : Fortuna Print, 2001 s. 157 s. ISBN 80-86144-93-3.
* VERHOEF-VERHALLEN, Esther.  Labradorsky retrivr. Cestlice : Rebo, c2000. 131 s. ISBN 80-7234-146-4.
* FOGLE, Bruce. Labradorsky retrivr. Praha : Cesty, 1999. 79 s. ISBN 80-7181-362-1.
Asistencnim psu se venuje publikace Co je vlastne asistencni pes, nicmene jde spise o ruzne priklady souziti zdravotne postizenych se psy, vetsinou mensimi plemeny:
* FRANCEOVA, Eva; HUTAROVA, Ivana. Co je vlastne asistencni pes : Japan chin a spol. v zivote zdravotne postizenych. Praha : SPMP OV Praha 5, 2005. 96 s. ISBN 80-903705-0-0.
Vasi ctenarce bychom spise doporucili kontaktovat se primo s organizacemi, ktere zajistuji vycvik asistencnich psu, zakladni informace muze nalezt na nize uvedenych strankach:
* http://www.pes-pomuze.com/jak_se_cvici.html
* http://www.helppes.cz/psi-pomocnici-pro.php
* http://www.pomocnetlapky.cz/asistencni-psi-info/asistencni-psi.htm,
*
http://www.pomocnetlapky.cz/o-tlapkach/o-pomocnych-tlapkach/napsali-o-nas.ht
m
* http://www.pesprotebe.com/nas_vycvik.htm
* http://www.helpnet.cz/telesne-postizeni/sluzby/asistencni-psi
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
05.12.2007 18:45
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu