Asijská krize
Text dotazu
Dobrý den! Sháním dostupné zdroje ohledně asijské
krize v 2. polovině 90. let 20. století. Konkrétně mi jde o zdroj, kde by
byl popsán vývoj před krizí a poté i její průběh.
Odpověď
Dobrý den,
zasílám seznam možné literatury a dalších pramenů na téma asijská krize. Pro další vyhledávání lze použít Souborný katalog VŠE na adrese https://katalog.vse.cz/ nebo na portálu Knihovny https://www.knihovny.cz/. Pokud jste studentem či externím uživatelem knihovny VŠE je možné i vyhledávání v elektronických zdrojích https://knihovna.vse.cz/zdroje/
Literatura:
Dowling, J. Malcolm: Asia and the global economic crisis :  challenges in a financially integrated world. Basingstoke : Palgrave Macmillan, 2010. ISBN 978-0-230-27363-4 (váz.)
Mohamed Ariff: Liberalization and growth in Asia :  21st century challenges. Cheltenham : Edward Elgar, c2005. ISBN 1-84376-791-0 (brož.)
Fan, Joseph P. H.: Designing financial systems in East Asia and Japan. London : RoutledgeCurzon, 2004. ISBN 0-415-32254-5
Yoo, Jang-Hee: The post-financial crisis challenges for Asian industrialization. Amsterdam : JAI, 2002. ISBN 0-7623-0813-3 (váz.) - není ve fondu knihovny
Bora, Bijit: Tariffs and the East Asian financial crisis. New York : United Nations, 2001. ISBN 92-1-112538-3 (brož.).
Insolvency systems in Asia :  an efficiency perspective. Paris : Organisation for Economic Co-operation and Development, 2001. ISBN 92-64-18330-2 (brož.)
Palma, Gabriel: Financial liberalization and the Asian crisis. Houndmills : Palgrave, 2001. ISBN 0-333-92158-5 (váz.)
East Asian labor markets and the economic crisis :  impacts, responses and lessons. Washington : The World Bank : International Labour Office, 2001. ISBN 92-2-112274-3 (ILO)
Zhan, James Xiaoning: Business restructuring in Asia :  cross-border M&As in the crisis period. Copenhagen : Handelshojskolens Forlag, 2001. ISBN 87-16-13511-3 (váz.)
Adams, Charles F.: Managing financial and corporate distress :  lessons from Asia. Washington : Brookings Institution Press, 2000. ISBN 0-8157-0103-9 (brož.)
After the Asian crises :  perspectives on global politics and economics. Houndmills : Palgrave, 2000. ISBN 0-333-77762-X (Palgrave)
Lever-Tracy, Constance: Chinese business and the Asian crisis. Aldershot : Gower, 2000. ISBN 0-7546-1342-9 (váz.)
Ravenhill, John: The Asian financial crisis and the architecture of global finance. Cambridge : Cambridge University Press, 2000. ISBN 0-521-79091-3 (brož.)
Asian corporate recovery :  findings from firm-level surveys in five countries. Washington : The World Bank, 2000. ISBN 0-8213-4634-2 (brož.).
East Asia : recovery and beyond / The World Bank. Washington, D.C. : The World Bank, 2000. ISBN 0-8213-4565-6 (brož.)
Hu, Yao-Su: The Asian crisis and the EU's global responsibilities. London : Federal Trust for Education & Research, 1999. ISBN 0-901573-92-2 (brož.)
Asia and the global crisis :  the industrial dimension. Paris : Organisation for Economic Co-operation and Development, 1999. ISBN 92-64-17099-5 (brož.)
Richer, Philippe: Crises en Asie du Sud-Est. Paris : Presses de Sciences Po, 1999. ISBN 2-7246-0766-X (brož.)
The Asian financial crisis :  causes, contagion and consequences . Cambridge : Cambridge University Press, 1999. ISBN 0-521-77080-7 (váz.)
Závěrečné práce obhájené na VŠE:
Wagnerová, Markéta: Víceúrovňová ekonomická governance : [elektronický zdroj] / příklad jihovýchodní Asie. Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Klement, Petr: Měnová a finanční krize v Asii a její dopad na země regionu. Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Pojer, Vladimír: Role MMF v asijské krizi a reforma jeho protikrizové politiky. Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Dostálek, Marek: Měnové krize a role Mezinárodního měnového fondu. Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Hrušková, Lenka: Vybrané menové krízi 90. rokov 20. storočia. Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Matušinský, Dominik: Finančné a hospodárske krízy v 20. storočí. Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Sipaila, Hanna: Měnová a finanční krize v Asii a její dopad na další ekonomický vývoj v regionu. Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Surový, Václav: Postavení Jihovýchodní Asie ve světové ekonomice a problémy jejího ekonomického rozvoje na prahu 21.století. Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Duong Thi, Ngoc: ASEAN - současné problémy a perspektivy spolupráce v ekonomické oblasti. Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Blažejovská, Martina: Měnová a finanční krize v JV Asii a její dopad na země regionu. Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2006
Internetové zdroje:
https://www.penize.cz/investice/15259-asijska-krize-19971998-a-financni-kolaps-v-rusku
https://dumfinanci.cz/clanky/246-vyznamne-financni-krize-90-let-jihovychodni-asie/
https://finmag.penize.cz/penize/261674-pouceni-z-asijskeho-krizoveho-vyvoje
https://www.project-syndicate.org/commentary/the-asian-crisis-ten-years-after-2007-07?barrier=accesspaylog
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
11.04.2012 08:30
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu