Arne Laurin a Arnošt Lustig
Text dotazu
Dobrý den,
ráda bych se zeptala, zda byl Arne Laurin (vlastním jménem Arnošt Lustig),
vydavatel německy psaného Prager Presse, nějak příbuzný se svým nedávno
zesnulým jmenovcem - spisovatelem Arnoštem Lustigem? Tuším, že přímo jeho
otec to nebyl, ale nemohl to být například jeho strýc?
Odpověď
Dobrý den,
podle dostupných biografických údajů, pocházel spisovatel Arnošt Lustig (1926-2011)z rodiny malého obchodníka. Otec se jmenoval Emil, maminka Terezie, dědeček Ferdinand, strýček Eman.
Zdroj:
* LUSTIG, Arnošt. Zpověď. Praha: Nakladatelství Franze Kafky, 2009.
* HAMAN, Aleš. Arnošt Lustig. jinočany: H&H, 1995.
Pozůstalost Arne Laurina je uložena v Literárním archivu Památníku národního písemnictví, doporučujeme obrátit se s dotazem tam https://pamatniknarodnihopisemnictvi.cz/o-literarnim-archivu/. V nám dostupných zdrojích se informace o případném příbuzenském vztahu obou pánů nepodařilo najít. Pokud by v některé z biografických knih o Arnoštu Lustigovi tato informace byla, služba Ptejte se knihovny nemůže z kapacitních důvodů knihy pročítat a pouhým prolistováním jsme na informaci nepřišli.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
23.02.2012 15:08
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu