Archivum franciscanum historicum
Text dotazu
Dobrý den, rád bych se informoval na možnost zápůjčky či pořízení kopií několika ročníků časopisu "Archivum franciscanum historicum". Protože se nemohu dostavit osobně do Prahy, rád bych se zeptal, zda existuje nějaká možnost pořízení kopií (kopírka, digitální kopie,..) a jejich zaslání prostřednictvím emailu nebo pošty. Nebo zda by byla možná u tohoto časopisu meziknihovní výpůjčka do Olomouce. Předem děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
co se týče časopisu Archivum Franciscanum Historicum, Národní knihovna má ve svém fondu následující ročníky: 1908-1940, 1969-1971, 1973-1975 (z poznámky v lístkovém katalogu ovšem vyplývá, že je pravděpodobné, že v jednotlivých ročnících chybí některá čísla). Dle Souborného katalogu ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/skcp) kromě NK vlastní výtisky tohoto periodika i následující knihovny: Knihovna Židovského muzea v Praze (ročníky 1908, 1910-1911, 1914), Moravská zemská knihovna v Brně (ročníky 1908-1910, 1964-1972, 1974, 1977-1997), Vědecká knihovna v Olomouci (ročníky 1911, 1918, 1920, 1922-1925, 1927-1928, 1930, 1938 a 1942).
Z našeho fondu standardně pořizujeme tištěné kopie, a to černobílé (v ceně 2 Kč za 1 stránku pro formát A4, 4 Kč pro formát A3) nebo barevné (12 Kč za 1 stránku pro formát A4, 19 Kč pro formát A3). K tomu připočítáváme poplatek za přípravu předloh (30 Kč paušálně do 10 citací, 3 Kč za 11 a každou další citaci), balné (35 Kč) a poštovné dle tarifů České pošty. Ceny uvádím dle současně platného Ceníku placených služeb a poplatků NK ČR (http://www.nkp.cz/sluzby/dulezite-odkazy/cenik), ráda bych Vás ale upozornila, že se ke dni 10. 2. 2014 bude Ceník měnit - v souvislosti s touto změnou budou pozměněny i ceny reprografických služeb (pro více informací viz http://www.nkp.cz/sluzby/dulezite-odkazy/cenik/soubory/sluz/cenik-2014). Cena případné zakázky bude v případě objednávek odeslaných do 9. 2. včetně účtována podle starého Ceníku.
Dále bych Vás ráda upozornila, že vzhledem ke komplikacím způsobeným rekonstrukcí depozitáře, v němž se nachází výtisky časopisu, pořízení a doručení zakázky může trvat delší dobu.
Pro případné závazné objednání kopií nás prosím kontaktujte na mailové adrese reference@nkp.cz. Do textu objednávky uveďte prosím co nejpodrobnější informace o tom, o která čísla časopisu Archivum Franciscanum Historicum máte zájem. Uveďte také prosím, že jste již byl informován o ceně služby a s cenami souhlasíte.
Máte-li zájem o meziknihovní výpůjčku z Národní knihovny, obraťte se prosím na svou místní knihovnu, která výpůjčku zprostředkuje. Domníváme se, že by s poskytnutím této služby v zásadě neměl být problém, je ovšem možné, že bude dostupnost periodika dočasně omezena kvůli zmíněné rekonstrukci skladu. Vnitrostátní meziknihovní výpůjčky v rámci českých knihoven jsou bezplatnou službou.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
04.02.2014 12:14
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu