Archív RAR
Text dotazu
Dobrý den,
zajímalo by mě, jakým způsobem lze rozbalit soubory z archívu RAR. Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
děkujeme za Váš dotaz. Archivní soubory s příponou .rar můžete rozbalit v programu WinRAR, který je ve zkušební verzi volně k dispozici ke stažení na následujícím odkazu:
http://www.rar.cz/download.php.
Pokud byste se chtěl více dozvědět o komprimačních a archivačních programech, můžete si prostudovat následující publikace z našeho fondu:
1. Pecinovský, Josef. Archivace a komprimace dat: jak zálohovat data, jak komprimovat soubory WinRAR, WinZip, WinAce, Windows a nástroje komprese dat, jak archivovat data ve Windows. 1. vyd. Praha: Grada, 2003. 116 s. Snadno a rychle. ISBN 80-247-0659-8. Záznam dostupný z: https://vufind.techlib.cz/Record/000163354
2. Kříž, Libor. Komprimační a archivační programy. Vyd. 1. Praha: Computer Press, 2002. x, 115 s. Utility. ISBN 80-7226-757-4. Záznam dostupný z: https://vufind.techlib.cz/Record/000161754
3. BRÁZA, Jiří. WinZip, WinRAR a další komprimační programy. 3. aktualiz. vyd. Praha: Grada, 2000. Snadno a rychle. ISBN 80-24790-05-X. Záznam dostupný z: https://vufind.techlib.cz/Record/000004464
Pokud budete mít další dotazy, neváhejte se na nás obrátit.
S pozdravem
Vojtěch Turek
Oddělení služeb
Národní technická knihovna
Obor
Výpočetní technika
Okres
--
Knihovna
Národní technická knihovna
Datum zadání dotazu
21.09.2017 20:52
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu