Archiv Lidových novin ročník 1991
Text dotazu
Dobrý den,
v rámci studia žurnalistiky píši seminární práci na téma poslední léta života Ferdinanda Peroutky a přesun jeho ostatků na Vyšehradský hřbitov. Zjistila jsem, že Peroutkovy ostatky byly přemístěny 24.4.1991, nejsem však nikde schopna nalézt archiv Lidových novin z tohoto období. Bohužel mě tlačí čas, a proto prosím o Vaši pomoc.
.
Odpověď
Dobrý den,
úplný archiv článků z  Lidových novin z roku 1991  volně přístupný asi nikde není. Výběrová článková databáze na www.nkp.cz, katalogy a databáze, báze NKC - články (ANL) informaci o F. Peroutkovi neuvádí. Lidové noviny na mikrofilmu jsou ve fondu Národní knihovny, zběžně jsme prošli  duben 1991, ale zprávu o Ferdinandu Peroutkovi jsme nenašli. (Bohužel podrobně pročítat  celé periodikum není možné.) Našli jsme ale záznam v databázi Ústavu pro českou literaturu AV ČR, viz níže, mohlo by Vás zajímat i toto datum, pokud příspěvek neznáte.
JANÁČEK, Pavel. Svoboda je složité dílo. : Václav Havel: "Jsem rád, že se vrátil...". / Pavel Janáček Podepsáno (pal). In: Lidové noviny. - Roč. 4, č. 112 (15.5.). - 1991. - S.1 zpr-> / Ferdinand Peroutka [Zpráva o slavnostním aktu uložení pozůstatků F.P. na vyšehradském hřbitově 14.5.; Havel Václav.] http://isis.ucl.cas.cz/detail.jsp?rowID=53291&db=B8090
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
Praha
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
07.05.2015 11:14
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu