archiv knih a cena
Text dotazu
Dobrý den, mám dotaz. Zda jde někde najít archiv
knih, vydaných v r. 1997 a v r. 2006. Jedná se mi o konkrétní : Občanský
soudní řád komentář 3.vydání 1997, Občanský soudní řád komentář 10. vydání
2006 + 11. vydání 2006 + 7. vydání 2006. Zajímalo by mě cena. Děkuji za odp.
Odpověď
Dobrý den,
pro vyhledání informací o dokumentech vydaných u nás i v zahraničí lze v první řadě využít bibliografie, resp. bibliografické databáze. Tyto zdroje mohou kromě bibliografických údajů (název, autor, vydavatel, rok vydání atd.) obsahovat i údaje o doporučené ceně publikace, nejedná se však z hlediska katalogizace o povinný údaj.
Knihy a časopisy vydané u nás je možné hledat především v České národní bibliografii (http://aleph.nkp.cz/cze/cnb ), případně elektronickém katalogu Národní knihovny ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/nkc ). Tyto zdroje jsme prověřili, nalezli jsme 3. vydání Občanského soudního řádu z r. 1997 a jeho 7. vydání z roku 2006 (vydáno ve dvou svazcích), informace o jiných vydáních z roku 2006 již katalogy neobsahují. Pro úplnost níže uvádíme záznamy publikací, cenu však bohužel neuvádějí:
BUREŠ, Jaroslav; DRÁPAL, Ljubomír; MAZANEC, Michal. Občanský soudní řád: komentář. 3. vyd. Praha: C.H. Beck, 1997. xxi, 1317 s. ; 20 cm. (Beckova edice komentované zákony). ISBN 80-7179-146-6 (C.H. Beck : váz.)
BUREŠ, Jaroslav; DRÁPAL, Ljubomír, KRČMÁŘ, Zdeněk a kol. Občanský soudní řád: komentář. 7. vyd. Praha : C.H. Beck, 2006. 2 sv. ; 23 cm. (Beckova edice komentované zákony). ISBN 80-7179-378-7 (soubor : váz.). Obsahuje: díl I. (§ 1 až 200za). xxii, 1042 s. -- díl II. (§ 201 až 376). viii s., s. 1043-2088.
Hledali jsme také v dalších knihovních katalozích, jako Souborném katalogu ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/skc ), Centrálním katalogu Univerzity Karlovy (http://ckis.cuni.cz ), Souborném katalogu Masarykovy univerzity v Brně (http://aleph.muni.cz/F ) nebo Souborném katalogu Vysoké školy ekonomické v Praze (http://library.vse.cz ), prohlédli jsme rovněž přímo požadovaná vydání, ani zde ceny publikací nebyly uvedeny.
Dále je možné hledat také v databázi vydaných titulů - české knihy, která je volně přístupná na stránkách Svazu českých knihkupců a nakladatelů (http://www.sckn.cz/ceskeknihy/) . V této databázi jsme nalezli cenu pro 7. vydání z roku 2006 - http://www.sckn.cz/ceskeknihy/html/titul.php?id=15590 .
Domníváme se, že v tomto případě byste se mohla obrátit přímo na nakladatelství C.H. Beck (http://www.beck.cz/cz/kontakty/default.aspx) ,které by mělo mít údaje o cenách k dispozici.
Obor
Antropologie, etnografie
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
20.07.2011 11:29
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu