architekt Josef Liebl
Text dotazu
Přeji dobrý den, marně sháním datum narození a úmrtí architekta Josefa Liebla. Můžete mi prosím pomoci?
Odpověď
Dobrý den, informace o staviteli Josefu Lieblovi nabízí kniha: Encyklopedie architektů, stavitelů, zedníků a kameníků v Čechách.
Josef Liebl se narodil 25.července 1806 v Heiligenkreutz (tzn. Újezd sv.Kříže (Klatovy)) a zemřel 1.března 1873 v Praze (pohřben na Olšanech).
Patřil mezi nejproduktivnější stavitele 2.třetiny 19.století. Je autorem přestaveb řady pražských domů a několika plánů pro výstavbu domů nových.
Přehled jeho práce a biografických údajů z jeho života naleznete v již zmíněné publikaci.
Zdroj:
Encyklopedie architektů, stavitelů, zedníků a kameníků v Čechách. 1.vyd. Praha : Academia, 2004. ISBN 80-200-0969-8 (váz.)
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
05.12.2007 16:41
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu