architekt Gočár
Text dotazu
Dobry den. Dovoluji se dotazat, zda by bylo mozne nekde zjistit mista /adresy/ v Praze, kde zil nebo alespon pracoval architekt kubismu Gocar. Dekuji predem za jakoukoliv informaci a preji hezky den.
Odpověď
Dobry den,
Kulturni adresar CSR z roku 1934 a 1936 uvadi bydliste Josefa Gocara v:
Praha XIX. Bubenec, Cechova 31.
Zdroj: DOLENSKY, Ant. Kulturni adresar CSR. Biograficky slovnik zijicich kulturnich pracovniku a pracovnic. Praha : Nakladatelstvi Josef Zeibrlich, 1934.
Chytiluv adresar hl. mesta Prahy z roku 1925 uvadi adresu bydliste: V-199, Mikulasska 30.
Prazsky adresar z roku 1937-1938 uvadi: Gocar Jos. (*majitel domu) arch., m Marie, XIX Cechova 31, 74124 V nasledujicich odkazech na webove stranky jsou biograficke udaje a seznam realizovanych staveb.
V nasich dostupnych zdrojich se mi ale nepodarilo najit, kde mel v Praze Josef Gocar pracoviste.
http://www.sweb.cz/Lazne.Bohdanec/gocar/
http://www.sweb.cz/Lazne.Bohdanec/gocar/realizace.htm
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
03.12.2007 15:51
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu