architekt Emil Lifka
Text dotazu
Hledám jakoukoliv informaci k osobě architekta EMILA LIFKY,který byl projektantem židovské synagogy v Sokolově(Falknově) otevřené 31.8 1897. Předem děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
o Emilu Lifkovi jsme našli jen krátké heslo v níže uvedené encyklopedii, které reprodukujeme:
Emil Lifka, stavitel v Sokolově. V r. 1895 se přihlásil do soutěže o projekt nové školní budovy v Duchcově a umístil se druhý. V témže roce vytvořil plány k nové synagoze ve Falknově (Sokolov), která měla být ještě téhož roku vybudována. Znám je také stavbou kostela v Oloví (Sokolov), kterou však do r. 1902 (kostel byl vysvěcen 28. září) prováděl podle plánů Rudolfa Vomáčky, vrchního stavebního rady.
Literatura:
Technický obzor III, 1895
Architektonický obzor II, 1903, 15.
Zdroj:
Encyklopedie architektů, stavitelů, zedníků a kameníků v Čechách / [zpracovali Pavel Vlček (editor) ... et al.]. -- Vyd. 1.. -- Praha : Academia, 2004. -- 761 s. ; 27 cm
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
07.11.2007 11:15
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu