Archeologické nálezy - Hukvaldy
Text dotazu
Dobrý den, připravuji seminární práci na téma archeologické nálezy na hradě Hukvaldy. Našla jsem mnoho informací o historii hradu, ale minimum zmínek o archeologickém výzkumu.Prosím o zaslání informací nebo seznam doporučené literatury.
Odpověď
Dobrý den,
k tématu archeologického výzkumu na hradě Hukvaldy jsme nalezli následující
články:
* Boris, Milan. Pravěké Hukvaldy.  Pravěk. Sv. 10(2000), Nová řada. Brno : Ústav archeologické památkové péče Brno, 2001. s. 93-102. ISBN 80-86399-05-02.
* Rudolf Žáček. Dosavadní výsledky archeologického výzkumu na hradě Hukvaldy. Těšínsko l974, č. 3, str. l9-22.
* Rudolf Žáček. Nález středověkých nádob na hradě Hukvaldy. Těšínsko 1981, č. 3, str. 12-15. (s P. Kouřilem)
* Rudolf Žáček. Příspěvek k dějinám hradu Hukvaldy na severní Moravě. Archeologia historica 6, 1981, str. 253-271. (s P. Kouřilem)
* Rudolf Žáček. Vybavení hukvaldského hradu ve 30. letech 18. století. Těšínsko 1994, č. 4. str. 11-13.
Více informací by Vám mohl poskytnout archeolog Mgr. Aleš Knápek z Muzea Novojíčínska (http://muzeum.novy-jicin.cz/), který seznamoval veřejnost s archeologickým a historickým výzkumem hradu Hukvaldy v květnu roku 2009.
Kontaktovat můžete i Muzeum Beskyd, kde by měla být uložena část nálezů z archeologického průzkumu:
http://www.muzeumbeskyd.com/uvodni-strana/
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
17.12.2009 16:11
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu