arabské jaro - Egypt / Libye
Text dotazu
Dobrý den,
můžete mi prosím poskytnout nějaké zahraniční sekundární zdroje k této problematice? Musím vypracovat komparativní analýzu na tyto dve země.
Velice děkuji.
Chtěl bych Vám strašně moc poděkovat za Vaši prozatímní pomoc. Vaše odpovědi jsou vyčerpávající. Patří Vám velké děkuji :-)
Odpověď
Dobrý den,
na zahraniční zdroje vyzkoušejte na příklad http://www.worldcat.org , viz níže. Pokud si literaturu budete chtít objednat, podívejte se, zda je dostupná v ČR v rámci Souborného katalogu ČR: http://www.caslin.cz/ , dále Jednotné informační brány: http://www.jib.cz/V?RN=639932417  a portálu Knihovny.cz: https://www.knihovny.cz/
•             Economist Intelligence Unit. North Africa: Economic Structure and Analysis : Morocco, Algeria, Tunisia, Libya, Egypt, Sudan. London: EIU, 1991.
•             Tawadros, E. Geology of Egypt and Libya. Rotterdam, Netherlands: A.A. Balkema, 2001.
•             McCaffrey, Paul. The Arab Spring. Ipswich, Mass: H.W. Wilson, 2012.
•             United States. The Petroleum Resources of Libya, Algeria, and Egypt. Washington, D.C.: Energy Information Administration, Office of Oil and Gas, U.S. Dept. of Energy, 1984.
•             Zartman, Ira William. Political Elites in Arab North Africa: Marocco, Algeria, Tunisia, Libya, and Egypt. London: Longman, 1982.
•             Ziadeh, Farhat J. Property Law in the Arab World: Real Rights in Egypt, Iraq, Jordan, Lebanon, Libya, Syria, Saudi Arabia and the Gulf States. London: Graham and Trotman, 1979.
•             Taylor, W. Military Responses to the Arab Uprisings and the Future of Civil-Military Relations in the ... Middle East: Analysis from Egypt, Tunisia, Libya. [Place of publication not identified]: Palgrave Macmillan, 2016.
•             Pritchett, Diane Tueller. The Language of Arab Nationalism and Arab Foreign Policy: The Relations of Egypt, Libya and Syria, 1969-1981. 1992.
•             Saferworld (Organization). "It's Dangerous to Be the First": Security Barriers to Women's Public Participation in Egypt, Libya, and Yemen. 2013.
•             Haddad, George M. Egypt, the Sudan, Yemen and Libya. New York: Speller, 1973.
•             Ellis, Matthew H. Desert Borderland: The Making of Modern Egypt and Libya. 2018.
•             Bergstrand, Bengt-Göran. Economic and Military Expenditures Trends in North Africa: Algeria, Egypt, Libya, Mauritania, Morocco, Tunisia. Stockholm: FOI--Swedish Defence Research Agency, Defence Analysis, 2009.
•             Abdelnasser, Walid Mahmoud. The Islamic Movement in Egypt: Perceptions of International Relations, 1967-81. London: Kegan Paul International, 1994.
•             Peterson, James A. Assessment of Undiscovered Conventionally Recoverable Petroleum Resources of North Africa: (Including Egypt, Libya, Eastern Tunisia, Pelagian Shelf, and Central Algeria). [Reston, VA]: U.S. Geological Survey, 1982.
Články:
•             Benson, Merv. 2017. "Egypt Strikes Terrorist Camps in Libya Following Mass Murder of Christians". Prairie Pundit. 2017-05.
•             Lawfare. 2017. "Trump Administration Sends Mixed Messages About Syria Strike, Christians Targeted in Egypt, and a New Proposal for Libya". Lawfare. 2017-04.
•             2017. "Egypt As a Counter-Terrorism Partner". Peacefare.Net. 2017-03.
•             2017. "Cautious Progress in Libya’s Oil Output". The Barrel Blog: the Essential Perspective on Global Energy. 2017-05.
•             Security Council Report. 2017. "Briefing on the Political Situation in Libya". What's In Blue. 2017-02.
•             House Of Commons Library, and UK Parliament House Of Commons. 2017. "Libya’s Civil War: Haftar the Strongman?" Second Reading: The House of Commons Library Blog. 2017-03.
•             2017. "The EU-Libya Migrant Deal: A Deal of Convenience". E-International Relations. 2017-04.
•             Brookings Institution. 2017. "Does the Road to Stability in Libya Pass Through Cairo?"Markaz: Brookings Institution. 2017-06.
Obor
Politické vědy. Vojenství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
14.09.2017 22:29
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu