Antonín Nedvěd
Text dotazu
Dobrý den, mám prosbu. Jako seminárku do školy máme psát slovníkové heslo na 3 normostrany o některé z osobností z médií. Já konkrétně o novináři Antonínu Nedvědovi, nar. 1889. Chci se zeptat, zda mi můžete poradit, kde přesně mám hledat, případně zda vůbec je možné něco najít, na internetu jsem našla jen jednu zmínku na řádek. Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
v našich databázích se nám podařilo dohledat dva novináře se jménem Antonín Nedvěd, ani jeden z nic se ovšem nenarodil v roce 1889.
Prvním z nich je Antonín Nedvěd - narozen 17. 5. 1895 v Domažlicích, zemřel 8. 3. 1941 ve Výmaru po převozu z koncentračního tábora Buchenwald. Novinář, psal básně a reportáže.
Druhým novinářem s tímto jménem byl Antonín Nedvěd - narozen 3.1.1899 v Tuchlovicích u Kladna, zemřel 27.8.1954 v Bratislavě. Středoškolský profesor, redaktor a politik.
Informace o výše jmenovaných novinářích můžete nalézt v.
*Kunc, Jaroslav: Kdy zemřeli ...? : Přehled českých spisovatelů a publicistů zemřelých od 1. 1. 1937 do 31. 12. 1962. - 2. vyd. doplněné a podstatně rozšířené. - Praha : Státní knihovna ČSSR, 1962.
---
* Kunc, Jaroslav: Kdy zemřeli ...? : Přehled českých spisovatelů a publicistů zemřelých od 1. října 1938 do 31. prosince 1956 / sestavil Jaroslav Kunc. - Praha : Národní knihovna, 1957.
* Kunc, Jaroslav: Kdy zemřeli ...? : Přehled českých spisovatelů a publicistů zemřelých od 1. 1. 1937 do 31. 12. 1962. - 2. vyd. doplněné a podstatně rozšířené. - Praha : Státní knihovna ČSSR, 1962.
* Encyklopédia Slovenska. - Bratislava : Veda, 1977-1982. - 6 zväz.
* Slovenský biografický slovník : od roku 833 do roku 1990. - Martin : Matica Slovenská, 1986-1994. - Zv. 1-6 (uvádí další biografické zdroje)
* files.koncelik.eu/200000043-50739516d1/groman_50_leta.pdf
Výše uvedená biografická hesla jsou dostupná taktéž na mikrofiších přináležejících k databázi World Biographical Index Online ( licencovaná databáze ), databáze i mikrofiše jsou k dispozici v Referenčním centru Národní knihovny ČR (http://www.nkp.cz/sluzby/dulezite-odkazy/studovny/refc ).
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
09.01.2013 12:54
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu