Antonín Cífka
Text dotazu
Dobrý den.
Prosím o vyhladanie životopisnych údajov o ANTONINU CÍFKOVI -
Spoluautorovi knihy "Systém dynamické rozpínavosti" vydanej v roku 1940, nakladatelství Františka Kodyma.
Ďakujem .
Odpověď
Dobrý den,
bohužel se nám o tomto autorovi nepodařilo vyhledat nic zcela relevantního. V databázi World bibliographical Index Online (biografické archivy obsahující životopisné informace o cca 5 milionech osobností všech povolání a hodností )jsme našli informace o Antonínu Cífkovi, který se narodil v roce 1870 v Praze. Nejsme si ale zcela jisti, zda se jedná o jednu a tutéž osobu či o dvě různé osoby (spíše se obáváme, že se jedná o dvě různé osoby).
O zmíněném A. Cífkovi, který se narodil v roce 1870 v Praze se nám dále podařilo zjistit pouze toto:
Byl ředitelem cukrovaru Čelákovice. Vystudoval obchodní akademii v Mnichově. Po nabytí odborných zkušeností v Plzni, Mnichově, Berlíně, Švýcarsku a severní Francii se vystěhoval do Ameriky. Zde absolvoval I. Akademy of Brewing v Chicagu a později pobýval v Jižní Karolíně, Minesotě, Iouvě a nakonec v největším českém podniku v Americe - Plzeňském pivovaře v Chicagu. Byl také víceprezidentem Sdružení sládků státu Illinois.
Více informací se nám bohužel vyhledat nepodařilo, včetně roku úmrtí. Vzhledem k tomu, že se nám zdá, že toto zaměření, zcela neodpovídá tomu, čím se zabývá Vámi zmíněná kniha, domníváme se, že jde spíše o jinou osobu, bohužel ale jiného Antonína Cífku se nám vyhledat nepodařilo a to ani pod přezdívkou Dr. Kent, kterou Vámi hledaný A. Cífka užíval.
Zdroje:
*  Kdo je kdo : osobnosti České současnosti : 5000 životopisů. 5. vyd. Praha : Kdo je kdo, 2005. ISBN 80-902586-9-7.
* Databáze World bibliographical Information System (WBIS) Online http://db.saur.de/WBIS/welcome.jsf
(-> obsahuje biografické archivy obsahující životopisné informace o cca 5 milionech osobností všech povolání a hodností, je to online rejstřík k mikrofišové kolekci World Biographical Archive (přístup v Referenčním centru))
* Kdo je kdo 91/92. 1. díl (A-M). 1. vyd. Praha : Kdo je kdo, 1991. ISBN 80-901103-0-4.
* Churaň, Milan. Kdo byl kdo v našich dějinách ve 20. století. I. díl (A-M). Praha : Libri, 1998. ISBN 80- 85983-44-3.
* Ústav pro českou literaturu: http://www.ucl.cas.cz/cs/knihovna/elektronicky-katalog
* Kol. autorů. Encyklopedie osobností Evropy : od starověku do současnosti. 1. vyd. Praha : Nakladatelský dům OP, 1993. ISBN 80-85841-00-2.
* systém Kramerius http://kramerius.nkp.cz/kramerius/Welcome.do
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
23.04.2013 09:03
Michal Šrubař píše:
Pátek 22.11.2019 22:07
Dobrý den, více k osudům Antonína Cifky (1870-1940) a hlavně jeho syna Paula viz https://magazin.aktualne.cz/[…]/
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu