antické náměty u českých básníků
Text dotazu
Dobrý den, mohli byste mi prosím odpovědět na otázku: Který český básník se ve svém díle často vracel k antice?
Odpověď
Dobry den, z nasich zdroju, ktere jsme meli moznost prohledat, vyplyva, ze anticke namety ve sve poezii zobrazovalo nekolik ceskych basniku, z nichz jmenuji napr.:
Jaroslav  Vrchlicky (Zlomky epopeje, Bozi a lide, Myty) Jiri Karasek ze Lvovic (Ostrov vyhnancu) Emanuel Lesehrad (Orfeovy promeny) Jiri Machar (Golgata) Julius Zeyer (Ossianuv navrat a jine basne)
Zdroj:
Slovnik ceskych spisovatelu. Praha: Libri, 2005.
Ceska literatura od pocatku k dnesku. Praha: Lidove nakladatelstvi, 1998.
BAUER, Alois. Cestina na dlani prehled svetove a ceske literatury. Olomouc: Rubico, 2000.
Pokud byste potrebovala odbornejsi informace, obratte se na pracovniky Ustavu pro ceskou literaturu AV CR http://www.ucl.cas.cz/.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
24.09.2009 17:04
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu