Anthony Eden (výrok)
Text dotazu
Jak zněla vyjadření Antonyho Edena k diplomacii?
Odpověď
Dobrý den, nejsme si jistí, zda jsme Váš dotaz pochopili správně. Pokud jste myslel známý aforismus (citát) Anthonyho Edena o diplomacii, pak tento zní: "Dobrý diplomat musí umět proměnit mření kotlů syrové skutečnosti v něžné, libozvučné akordy harfy".
Jinak se o politice bývalého ministra zahraničí (v letech 1936-1938, 1940-1945 a 1951-1955) a premiera (1955-1957) Velké Británie Anthonyho Edena dočtete v knize Henryho Kissingera Umění diplomacie.
Zdroje:
http://citaty.kukulich.net/temata/diplomacie
Kissinger, H.: Umění diplomacie : Od Richelieua k pádu Berlínské zdi. Praha: Prostor, 1999.
Obor
Politické vědy. Vojenství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
17.12.2008 15:28
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu