Anna (Anuše) Kejřová
Text dotazu
Máte nějaký materiál od nebo o Anně Kejřové, autorce Úsporné kuchařky?
Odpověď
Kejřová, Anuše, 1874-1926
Narozena 1874 v Kralupech nad Vltavou, zemřela 16.9.1926 v Praze. Učitelka
vaření, autorka kuchařských knih. Napsala:
Cukrovinky na vánoční stromek, Dělnická kuchařka se sřetelem na malé
dělnické domácnosti, Dělnická kuchařka, Kniha vzorné domácnosti, Minutové
večeře, příležitostné hostiny, Úsporná kuchařka, Úsporná válečná kuchařka,
Zdravotní polovegetariánská kuchařka, Zlatá kuchařka s rozpočty, Návod k
přípravě pečiva s použitím výrobků "Kveta", Česká vegetariánská kuchařka
Anuše Kejřové,České moučníky Anuše Kejřové, Naše ryby a jich vhodná úprava,
... - Zdroj Česká národní bibliografie.
V Knihovně města Hradce Králové máme pouze jednu kuchařku od této autorky:
Kejřová, Anuše. Úsporná kuchařka : zlatá kniha malé domácnosti : z vlastních
zkušeností napsala a sestavila Anuše Kejřová majitelka koncesované kuchařské
školy a odborná učitelka Hradec Králové Pouchov . 8.opr. a dopl.vyd. Praha
: Paseka, 1990. 330 s.
A jeden dokument o A. Kejřové:
Doubek, Zdeněk, 1934-. Vzpomínka na první koncesovanou kuchařskou školu v
Hradci Králové : jak se v ní vařilo v roce 1909. , Puls, 1989, Č. 11 , s.
15, 1 obr.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Knihovna města Hradce Králové
Datum zadání dotazu
30.11.2007 11:24
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu