Angola + skaut
Text dotazu
Prosím vás. Neexistuje internetová stránka nebo knižní publikace s informacemi v češtině o skautské historii Angoly (kdo založil skaut v Angole. kolik má členů atd.). Je-li takováto internetová stránka v češtině, pošlete mi prosím odkaz této stránky.
Odpověď
Bohužel informace o skautech v Angole v českém jazyce se nám nepodařilo najít. Oficiální stránku najdete na adrese:
http://www.scoutangola.com/
, ale je v portugalštině.
Zde jsou nějaké informace, které lze najít v anglické verzi encyklopedie Wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Associa%C3%A7%C3%A3o_de_Escutei ros_de_Angola)
Asociace skautů Angoly byla založena v roce 1994 a členem Světové Organizace skautského hnutí se stala 13. června 1998.
V roce 2004 měla 13 753 členů v 54 skupinách po celé zemi. Angola je devátým a nejnovějším členem Jižní oblasti Afrického regionu.
Na jihoafrický skauting měl velký vliv zakladatel skautingu, Robert Baden-Powell, který pobýval v jižni Africe jako vojenský důstojník v 90. letech 19. století.
Angolský skauting se rozšířil v koloniálních letech, úzce spolupracoval s Portugalskou národní společností katolických skautů. Když Angola získala v roce 1975 nezávislost a zavládl marxismus, skauting byl vládou zakázán. Skauting oficiálně začal znovu v únoru 1991. V r. 1994 se sloučila Národni asociace skautů a Asociace katolických skautů Angoly a vytvořily AEA.
Obor
Výchova a vzdělávání
Okres
--
Knihovna
Vědecká knihovna v Olomouci
Datum zadání dotazu
08.04.2008 09:05
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu