angličtina, nejužívanější slova
Text dotazu
Dobrý den. Obecně je známo, že k porozumění cizího jazyka stačí 2000 slov. Chtěla bych se informovat, zda tato slova nejsou někde uvedena - konkrétně v anglickém jazyce. Mám dojem, že se mi někdo zmínil, že určitá publikace tento seznam obsahuje.
Odpověď
Dobrý den, publikací, které obsahují nejpoužívanější anglická slovíčka je několik, níže Vám uvádíme některé příklady, jejich záznamy a další díla k dohledání v online katalogu NK ČR (báze NKC, viz. http://sigma.nkp.cz/F/ ). Všechny zde uvedené dokumenty jsou pro registrované uživatele dostupné v NK ČR.
Kolektiv autorů [Petr Špirko ... et al.]. 2000 nejpoužívanějších anglických slov. Vyd. 1.. Brno: Computer Press, 2004, c2005. 100 s. : 22 cm + 5 CD ISBN 80-251-0554-7
MRÁČEK, David. Anglická nejužívanější slova. 1. vyd.. Dubicko : INFOA, 2007. 87 s. ISBN 978-80-7240-499-5
OSMANI, Asif aj.. English 2000, aneb, Znáte 2000 nejužívanějších slov v angličtině? 1. vyd.. Dubicko : INFOA, 2002. 671 s. ISBN 80-7240-239-0
SOJÁK, Stanislav; GUILDS, Christopher. Nejužívanější slova v anglických větách : (pro středně pokročilé). Dubicko : INFOA, [1999]. 39 s. ISBN 80-85836-05-X .
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
27.11.2007 14:48
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu