Anglická povaha
Text dotazu
Dobrý den,
Mohli byste mi nějak jednoduše pár větami popsat jací jsou angličané -
jejich povahu?
Odpověď
Dobrý den,
informace o povaze a základní charakteristice Angličanů naleznete např. v těchto knihách:
* PAXMAN, Jeremy. Angličané : portrét národa. Vyd. 1.. Praha : Academia, 2006. 355 s. ISBN 80-200-1383-0.
* KOCOURKOVÁ, Jarmila. Jiný kraj, jiný mrav : jak se chovat v cizině. 1. vyd.. Praha : Olympia, 2003. 164 s. ISBN 80-7033-774-5
* KRČ, Kamil. Pracovat v Anglii : příručka pro získání práce a přežití : tipy, rady, zkušenosti : neuvěřitelně skutečné příběhy. Vyd. 1.. Brno : Littera, 2006. 95 s. ISBN 80-85763-33-8.
Z druhé uvedené knihy KOCOURKOVÁ: Jiný kraj, ... uvádíme stručnou charakteristiku Angličanů:
" Charakteristika: ovládají se, zastánci tradice, milovníci koní a psů. Nemají příliš v oblibě vměšování do soukromí, nekompromisní názory, narušení svých zvyků. Naopak je potěší čaj, hovory o počasí a uměřenost. Typický je pro ně kriket, skotská whisky a pánské kluby." (str. 58) Zde naleznete mnoho dalších zajímavých postřehů ze všech oblastí života Angličanů.
Vybrané články:
* MADARIAGA, Salvador de. Anglická duše z pohledu Evropana : několik ukázek z knihy Angličané, Francouzi, Španělé. In: Prostor. Č. 61/62 (2004), s. 132-135. ISSN 0862-7045.
* ŠVÍK, Peter. [Angličané]. In: Dějiny a současnost. Roč. 29, č. 5 (2007), s. 46. ISSN 0418-5129.
Záznamy knih naleznete v online katalogu Národní knihovny NKC, máte-li záje o zjištění dostupnosti v jiné české knihovně, využijte Souborný katralog ČR, články v bázi ANL, vše na adrese http://sigma.nkp.cz/F/ .
Obor
Antropologie, etnografie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
14.04.2009 16:38
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu